Rusya, Türkiye'ye uçuş yasağını uzattı

Rusya, 15 Nisan'da başlattığı Türkiye'ye uçuş yasağını 3 hafta daha uzattı. Açıklama Koronavirüsle Mücadele Merkezi'nden geldi. Buna göre; Rusya'dan Türkiye'ye gelmek isteyenler 21 Haziran'a kadar beklemek zorunda kalacak.

Türkiye'deki turizm sektörünün merakla beklediği açıklama yapıldı. Rusya tarafından 15 Nisan-1 Haziran tarihleri arasında Türkiye ve Tanzanya’ya uygulanan uçuş kısıtlamasının Covid-19 tedbirleri kapsamında yeniden uzatıldığı bildirildi. Bu karar, Rus turistlerin tatil için en çok tercih ettikleri ülke olan Türkiye'de turizmcileri üzdü.

Rusya Korona Virüsle Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Türkiye ile Tanzanya'ya uygulanan uçuş kısıtlamasının 21 Haziran’a kadar uzatıldığı belirtilerek, "Türkiye ve Tanzanya'daki ağır epidemiyolojik durum dikkate alınarak mevcut uçuş kısıtlamalarını 21 Haziran 2021 tarihine kadar uzatma yönünde kararı alındı" denildi.

Rusya tarafından bazı ülkelere karşı uygulanan kısıtlamaların kalktığı ifade edilirken, 2 Haziran'dan itibaren İngiltere'ye, 10 Haziran'dan itibaren ise Avusturya, Macaristan, Lübnan, Lüksemburg, Mauritius, Fas ve Hırvatistan'a uçuşların başlatılacağı da belirtildi.

Arnavutluk'a charter uçuşların yeniden başlatılacağı belirtilen açıklamada, Azerbaycan, Belarus, Yunanistan, Ermenistan, Katar, Özbekistan, Tacikistan, Mısır ve Sırbistan'a yapılan uçak seferlerinin arttırılacağı duyuruldu.

Tokat'ta korku dolu gece! 1 dakika ara ile beş deprem! Aydın'da çok sayıda öğrenci hastanelik oldu! Fenerbahçe penaltılarla yıkıldı, yarı final kapısı kapandı!
Sonraki Haber