Rusya nükleer silah kullanırsa ilk hedefler nereler olacak?

Rusya'nın dün gerçekleştirdiği nükleer tatbikat, Moskova yönetiminin nükleer saldırı gerçekleştirebileceği yönündeki endişeleri artırdı. Tatbikat sonrası açıklama yapan bir Rus yetkili hedefte bulunan iki ülkeyi açıkladı. Albay Igor Korotchenko, hedefteki iki ülkenin ABD ve İngiltere'nin olduğunu söyledi.

Dün stratejik nükleer tatbikat düzenleyen Rusya resmen dünyaya nükleer gözdağı verdi. Bizzat Putin tarafından denetlenen tatbikatın yankıları sürerken Rusya'dan dünyayı ayağa kaldıran bir açıklama geldi. İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, Rus yetkili Rusya'nın hedefindeki iki ülkeyi açıkladı.

Albay Igor Korotchenko, nükleer bir savaşın İngiltere ve ABD'yi haritadan sileceğini söyledi.

Rus devlet medyasına konuşan Rus Albay şu ifadeleri kullandı;

'Rusya'ya ilk nükleer saldırıyı kim başlatabilir? ABD ve İngiltere. Macron bu maceraya katılacak biri mi bilmiyorum... Asıl düşmanlarımızın kim olduğunu ve onları neyin beklediğini göstermemiz çok önemliydi.'

Korotchenko, 'Bu bir tatbikat değil gerçek bir görev olsaydı, İngiltere Atlantik Okyanusu'nun altında kalacaktı ve Amerika Birleşik Devletleri yerine Joseph Stalin'in adını taşıyan yeni bir deniz boğazı olacaktı' dedi.

'ŞANTAJ YAPMIYORUZ'

Rus Albay sözlerine şöyle devam etti;

'Mesaj gönderildi. Bu, uyandırmalı getirmeli ve zihinlerini temizlemelidir. Bu nükleer bir şantaj değil. Eğer vurulursak gerçekten yapacağımız şey bu.'

PUTİN'DEN DÜNYAYA NET MESAJ: RİSK ÇOK YÜKSEK

Kremlin'den dün yapılan açıklamada, 'Vladimir Putin'in önderliğinde kara, deniz ve hava stratejik caydırıcı güçlerle balistik ve seyir füzelerinin fırlatmalarının gerçekleştirildiği bir tatbikat düzenlendi' denildi.

Rus devlet televizyonu Putin'in tatbikatları bir kontrol odasından izlediğini anları ekranlara getirdi.

Aynı açıklamada 'Stratejik caydırıcı güçlerin eğitimi sırasında öngörülen görevler eksiksiz olarak tamamlandı. Tüm füzeler hedeflerine ulaştı' ifadelerine de yer verildi.

Tu-95 uzun menzilli uçakların da yer aldı tatbikatı takip eden Putin, 'bölgesel ve küresel anlamda çatışma potansiyeli çok yüksek' dedi.

Survivor Berna kimdir, kaç yaşında, nereli? Türk Telekom Wi-Fi Çatı 25 Nisan 2024 Perşembe TJK at yarışı programı açıklandı!
Sonraki Haber