Rusya, Belarus'a nükleer silah mı yerleştirecek? Yeni karar çıktı

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 5. güne girerken tüm dünyayı şimdi de 'nükleer tehdit' korkusu sardı. Rusya'nın nükleer silahların da olduğu caydırıcı güçlerin savaş durumuna geçme talimatı sonrası Belarus, nükleer olmayan statüden vazgeçme teklifini onayladı. Alınan bu karar, Rusya'nın Belarus'a nükleer silah yerleştirme ihtimalini gündeme getirdi.

Ukrayna'ya 5 gündür saldırılar gerçekleştiren Rusya dün tüm dünyayı tedirgin eden bir karara imza attı. Rusya Devlet Başkanı Putin aralarında nükleer silahların da olduğu caydırıcı güçlerin özel savaş durumuna geçmesi talimatını verdi. Rusya'nın aldığı bu karar soğuk savaş döneminden bu yana ilk kez nükleer tehdidi gündeme getirdi.

Rusya, Sovyetler Birliği dönemi sonrası ABD ile imzalanan anlaşma gereği elindeki nükleer silahların büyük bir çoğunluğunu imha etse de dünyada en fazla nükleer başlığa sahip ülke konumunda.

Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü'nün (SIPRI) geçen yıl yayımladığı verilere göre, Rusya, 6 bin 255 nükleer başlıkla dünyada ilk sırada yer alıyor. Rusya yönetiminin sahip olduğu nükleer silahların sayısında 2020'ye oranla geçen yıl 120 adet azalma oldu. Rusya'nın 1800 konuşlandırılmış nükleer savaş başlığı bulunuyor.

RUSYA, BELARUS'A NÜKLEER SİLAH MI YERLEŞTİRECEK?

Rus basınında yer alan haberlere göre, Belarus nükleer olmayan statüden vazgeçme teklifini onayladı

Bu hamle teorik olarak Rusya'nın Sovyetler Birliği'nin çöküşünden sonra Rusya'nın nükleer silahlardan vazgeçmesinden bu yana ilk kez Belarus topraklarına nükleer silah yerleştirmesine izin verebilir.

Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika parti kapatma açıklaması Tek Dünya Karadeniz Vakfı toplumsal fayda ile dünyaya açılıyor Küçükçekmece’de silahlı kuyumcu soyguncuyu vurdu
Sonraki Haber