Rus Vatandaşlarına 4 ülke kapılarını kapattı

Rusya’ya yaptırım 4 ülkeden geldi. Polonya’nın Baltık ülkeleri ile müşterek alınan karara göre 19 Eylül tarihinden itibaren Rus vatandaşlarına vize verilmeyecek. İşte detaylar…

Polonya ve Baltık ülkeleri, Rus vatandaşlarına vize verilmeyeceğini açıkladı.

Litvanya, Letonya, Estonya ve Polonya başbakanları tarafından yapılan ortak açıklamada, Rusya Federasyonu vatandaşlarının söz konusu ülkelere kabul edilmeyeceği kararlılıkla vurgulandı.

Bahsedilen düzenlemenin bazı Rus vatandaşlarını kapsamayacağı belirtilirken, 19 Eylül'de yürürlüğe girecek düzenlemenin, mevcut rejime karşı Rusya'nın bağımsızlığı için savaşan Rus vatandaşları, diplomatları, bağımsız gazetecileri ve onların ailelerini kapsamayacağı açıklandı. Düzenleme uyarınca Rusya Federasyonu vatandaşlarının 4 ülkeye kabul edilmeyecekleri gibi diğer AB ülkelerine bu 4 ülke topraklarından transit olarak geçişlerine de izin verilmeyeceği vurgulandı.

“UKRAYNA VATANDAŞLARI ÖLDÜRÜLÜYOR”

Dört ülke tarafından ortak yayınlanan açıklamada, Ukrayna'daki Rusya işgali ve bunun sonuçlarına değinilerek, "Ukrayna vatandaşları işkence görüyor ve öldürülüyor" denildi.

AB'ye seyahat eden Rusya Federasyonu vatandaşlarının AB ülkeleri için de bir tehdit unsuru olduğu, Rusya Federasyonu vatandaşlarının 4'te 3'ünün Ukrayna'da yaşananlar konusunda Rusya yönetimini desteklediği bir süreçte Ukrayna'da yaşananlar ortadayken Rusya Federasyonu vatandaşlarının özgürce AB ülkelerinde seyahat edemeyeceklerinin altı çizildi.

Sulusaray'da evlerine girmeyen vatandaşların bekleyişi sürüyor İçişleri Bakanı Yerlikaya Tokat depremine ilişkin son durumu aktardı Fenerbahçe - Olympiakos | İlk 11'ler belli oldu
Sonraki Haber