Rus kozmonotların tulumlarının rengi gündem oldu!

Rusya'dan Sergey Korsakov, Oleg Artemyev, Denis Matveev isimli 3 kozmonot, Kazakistan'da bulunan Baykonur Uzay Üssü'nden Soyuz MS21 uzay aracı ile uzaya fırlatıldı. Başarılı fırlatmanın ardından kozmonotlar Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaşırken kozmonotlar, üzerlerinde Ukrayna bayrağının renklerini taşıyan uzay kıyafetleri giyerek kameralara poz verdi.

Rus uzay ajansına bağlı (Roscosmos) kozmotlar Denis Matveyev, Sergey Korsakov ve Oleg Artemyev geçtiğimiz gün Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden bir Soyuz MS-21 ile fırlatıldı.

UKRAYNA BAYRAĞINI ANIMSATAN TULUM

Uzay aracının ISS'ye yaklaştığı görüntülerde kozmonotların üzerinde mavi uçuş tulumu olduğu ancak aracın ISS'ye kenetlenmesinin ardından Ukrayna bayrağını anımsatan sarı ve mavi renkte tulum giydikleri görüldü.

"ÇOK FAZLA SARI MALZEME BİRİKTİRMİŞTİK"

Kozmonotlara giydikleri tulumların rengi sorulduğunda, kıyafetleri kendi istekleriyle seçtikleri belirtildi. Kozmonot Artemyev, "Renk seçme sırası bizdeydi. Aslında çok fazla sarı malzeme biriktirmiştik bu yüzden kullanmamız gerekiyordu dolayısıyla sarı giyinmek zorunda kaldık." dedi.

Akaryakıta indirim geldi! İşte güncel benzin motorin fiyatları Yedi ilde DEAŞ'a yönelik BOZDOĞAN operasyonu Meteorolojiden Ankara için yağmur, fırtına ve toz taşınımı uyarısı!
Sonraki Haber