Reza Mirkarimi'nin 'Düşler Kalesi' filmi 'Şangay Altın Kadeh Ödülü'nü aldı!

Çin’in saygın sinema organizasyonu olan Şangay Uluslararası Film Festivali, ABD Başkanı Donald Trump’ın pazartesi günü Tahran’a “büyük yaptırımlar” uygulayacağı yönündeki açıklamasından birkaç saat sonra gerçekleştirildi. Festivalde büyük ödülü İranlı yönetmen aldı!

Şangay Uluslararası Film Festivali'nde "En iyi film" dalında Altın Kadeh Ödülü'ne  'Düşler Kalesi' filmi ile İranlı yönetmen Reza Mirkarimi layık görüldü. Hamed Saberi Behdad'e ise "En iyi erkek oyuncu" ödülü verildi.

ABD'nin son dönemde Çin ve İran ile yaşadığı siyasi gerilim dikkate alındığında, İranlı sinemacıların ödüllendirilmesi, Pekin ve Tahran arasında daha yakın bir işbirliği geliştirebileceği şeklinde yorumları beraberinde getirdi.

İran'ın en büyük ticaret ortağı olan Çin, Tahran’ın ABD'nin ekonomik ambargolarına direnme konusunda kilit bir rol üstleniyor.

Diğer yandan, Şangay Ödülleri'nde, Dito Tsintsadze'in yönettiği güven ve rehabilitasyonla ilgili drama “Inhale-Exhale” de Türk yönetmen Nuri Bilge Ceylan başkanlığında bir jüri tarafından ödüllendirildi. Gürcistan-Rusya-İsveç ortak yapımı olan film, festivalin "Büyük jüri ödülü"nü aldı. Salome Demuria ise en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandı.

22. ŞANGAY ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ - ÖDÜL KAZANANLAR

En İyi Film
“Castle of Dreams” (Iran)

Büyük Jüri Ödülü
“Inhale-Exhale” (Georgia/Russia/Sweden)

En İyi Yönetmen
Reza Mirkarimi “Castle of Dreams”

En İyi Aktör
Chang Feng “The Return” (China) ve Hamed Saberi Behdad “Castle of Dreams” (Iran)

En İyi Aktris
Salome Demuria “Inhale-Exhale” (Georgia/Russia/Sweden)

En İyi Senaryo
Aleksander Lungin and Pavel Lungin “Brotherhood” (Russia)

En İyi Sinematografi
Jake Pollock “Spring Tide” (China)

En İyi Animasyon
“Ride Your Wave” (Japan)

En İyi Belgesel
“Bridge of Time” (Latvia/ Lithuania/ Estonia)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2. el otomobillerde en çok satılan marka modeller Otobüste 100 bin lira unuttu! Mehmet Büyükekşi'den herkesi şaşkına çeviren 'devam' kararı
Sonraki Haber