Reyhan Karaca'dan SuperHaber'e özel açıklamalar!

Astrolog ve Sunucu Mine Ayman'ın müzik, sanat ve kültür dünyasının ses getiren isimleriyle buluştuğu programının yeni konuğu 1990'lı yılların unutulmaz parçaları arasına giren "Sevdik Sevdalandık" ile tanıdığımız Reyhan Karaca...

Müzik sektörüne 1990'lı yıllarda seslendirdiği "Sevdik Sevdalandık" ile giriş yapan Türk pop müziğinin başarılı şarkıcısı Reyhan Karaca, "Aşk Tutulması" isimli yeni şarkısı, albüm çalışmaları, 1990'lardaki şarkıların ruhu ve rap müziğinin trend olması ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"HİÇBİR KÜLT ŞARKI 'SEVDİK SEVDALANDIK'IN YERİNE GEÇEMEDİ!"

90’larda başarılı bir çıkış yakalamış olan Reyhan Karaca, kendi projelerini değerlendirdi: “Sevdik Sevdalandık” kült bir şarkı. Böyle bir kült şarkının aynısını yapmak mümkün mü? Onun gibi binlerce kült olmuş şarkı var ancak hiçbiri onun yerine geçemedi. Amacım onun kadar iyi bir şarkıyı yakalamak, biz onun peşindeyiz. Yaptığım şarkıların enerjisinde aslında 90’lar var. “Aşk Tutulması”nda da, yeni çıkartacağım şarkıda da 90’ların enerjisi hakim. İnsanın kendi yaptığı her proje birbirinden farklı geliyor. 2014’ten beri yaptığım “Umarsız” ile başlayıp “Laga Luga” ile devam eden yaptığım her projenin yeri bende bambaşka. Hatta son iki şarkım zirvede.

"HİSSETTİĞİM DUYGULARLA BESTE YAPTIM"

Geçtiğimiz ay "Aşk Tutulması" isimli tekli şarkısı ile müzikseverlerle buluşan Reyhan Karaca, yeni şarkısını şu sözleriyle anlattı: "Aşk Tutulması"nın sözlerini Sadettin Dayıoğlu yazdı, bestesini ben yaptım. Aranjörümüz Emre Gören, Laga Luga’nın klibini çektiğimiz yere geldi ve bana bir alt yapı verdi. Ben de dinlediğimde hissettiğim duygular doğrultusunda, çalışmalar sonucu bu şarkıyı ortaya çıkarttım. Benim yaptığım melodi üzerine Sadettin Dayıoğlu şarkı sözü yazdı. “Laga Luga”yı bitirdikten sonra “Aşk Tutulması”nı çıkarttık. "Aşk Tutulması" dahil bütün şarkılarımın sözleri birebir beni ve yaşadıklarımı anlatıyor.

"BEN ONUN KLİBİNDE OYNAMIŞIM GİBİ OLDU"

"Aşk Tutulması”nın klibinden bahseden Reyhan Karaca, dikkat çeken rol arkadaşı siyahi dansçıdan şu cümleleriyle bahsetti: Fransız asıllı dansçı arkadaşım Moussa Deme çok dikkat çekti. Hatta onun klibinde ben oynamışım gibi oldu. Yıllar önce Ebru Gündeş’in bir klibinde de aynı durum olmuş, siyahi bir futbolcu oynatmış ve çok dikkat çekmiş. Şimdi aynı durumu yaşıyorum. Ben pişman değilim ama kız arkadaşı oynadığı için pişman olmuş olabilir. Biz onunla Yin Yang felsefesi gibi olduk. Diğer kliplerimde de siyahi dansçı oynattım. Ben farklı ve değişik insan yüzlerini seviyorum. Kliplerimle ilgili her zaman değişik konseptler düşünmeye çalışıyorum. Yeni şarkımın klibi için de İspanya, Barselona, Arizona'daki Grand Canyon'u gibi farklı yerler olabilir.

"BENİM İÇİN EN İYİ RAPÇİ CEZA"

1990'lı yılların en çok dinlenen isimlerinden olan Reyhan Karaca, son zamanlardaki rap furyasını değerlendirdi: Daha bu yeni çıkan rapçiler ortada yokken 10 yıl önce Ceza ile bir düet yapmak istemiştim. O dönemin getirdiği sorunlar neticesinde bir türlü fırsat bulamadık. Sonrasında bir güruh olmaya başladı. Ben gelecekte olabilecekleri görüyorum, ilk cover çalışmasını da Orhan Gencebay şarkısıyla ben yaptım. Her şeyin öncüsü benim aslında. Rap dediğin bir akım ve her şeyi birbirine karıştırdılar, ben artık o topa girmem çünkü rap genç işi benim için. Taşlı küpelerle rap söylediğimi düşünsenize, yine olur ama ne kadar olur orası belli değil. Sezen Aksu yaparsa belki olur ancak Ajda Pekkan'a olmaz. Müzik piyasasına sıfır çıksaydım belki düşünürdüm ama benim geçmişten gelen bir müzik geçmişim var. Yaparsam çok tadında ve değişik bir rap şarkı yapmak isterim. Ancak şu anda kendimi rap furyasının içinde göremiyorum. Yapılan bazı güzel işleri beğeniyorum. Ceza benim için bu ülkede en iyi rapçidir. Norm Ender de klas bir çocuk, çok başarılı buluyorum. Ezhel'i de beğeniyorum. Arabesk rap diye bir şey çıktı şimdi o tarz şarkılara asla tahammül edemiyorum. Bu rap furyası biraz daha sürer sonra tamamen latine dönecek herkes.

REYHAN KARACA'DAN YENİ ŞARKI MÜJDESİ

Yeni bir tekli şarkı çıkartacağının müjdesini veren Reyhan Karaca, “Nisan ayı gibi çıkartacağım yeni tekli şarkı hazır. Onun da sözlerini Sadettin Dayıoğlu yazdı. Yine Emre Gören aranjesini yapmaya başladı. Birkaç hafta içerisinde de klibi çekmek üzere kenara koymuş olacağız." dedi.

"GÖKHAN TÜRKMEN'E FEAT TEKLİF ETTİM"

Diğer projelerinden bahseden başarılı şarkıcı, "Şu an hazırlanan bir proje albümü var, içinde bir tane şarkım olacak. Şimdilik gizli tutuyoruz. Ayrıca bir proje daha var ama daha belli değil. Her projenin içinde olmayı sevmiyorum. 15-20 şarkı yapıyorsun ama birçok insan duymuyor bile. Yıldız Tilbe projesi gerçekten çok güzeldi. Erol Evgin projesi bence yapılan en güzel projelerden biriydi. Burada itiraf edeyim düet yapmak için ünlü bir şarkıcıya teklif ettim ancak yanlış bir zamandı. Farklı bir zamanda olmuş olsaydı belki de çok güzel olurdu. Türkiye'de sevdiğim önde gelen isimlerden biri Teoman diğeri ise Gökhan Türkmen'dir. Burada açıklayayım bir şarkı için Gökhan Türkmen'e teklif etmiştim. Gökhan çok heyecanlandı ancak 'yepyeni bir şarkı yapmak lazım' dedi. İlerleyen zamanlar için rafa kaldırdık." dedi.

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Bayraktar TB3'ten yeni başarı! Survivor'da Bil Bakalım ve Anlat Bakalım oyununu kim kazanacak? 26 Nisan 2024 Cuma akademik kadro ilanları Resmi Gazete'de!
Sonraki Haber