Reha Muhtar'ın 'fahri trafik müfettişi' isyanı

Polis ve jandarma dışında sürücülerin trafik kurallarına uyup uymadığını denetleyen 'fahri trafik müfettişleri' tecrübeli gazeteci Reha Muhtar'ı isyan ettirdi. Twitter hesabından paylaşımda bulunan Muhtar, "Cezayı arabanın parkına gıcık olan komşu da kesebiliyor!" dedi.

Trafik denetimlerinde söz sahibi olmak isteyen sivil vatandaşlar, valilikler aracılığıyla başvuruda bulunup 'fahri trafik müfettişi' olabiliyor.

Bu duruma Twitter hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösteren gazeteci Reha Muhtar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya seslendi.

"Bir yaşıma daha girdim. Belediyenin yaptığı polisin denetlediği evin garajının kapısındaki arabaya 50 kere trafik cezası kesildi." diyen Muhtar, "Keyfi ceza kesenin fahri trafik müfettişi adı altında sivil olduğunu öğrendik. Cezayı arabanın parkına gıcık olan komşu da kesebiliyor!" ifadesini kullandı.

"HINCAL ULUÇ PROJESİ Mİ?"

"Fahri trafik müfettişi bir Hıncal Uluç projesi mi?" diye soran Muhtar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hukuk devletinde görülmemiş rezalet uygulama. Polisin hak ve yükümlülüğü sorumluluğu olmayan bir sivile nasıl devrediliyor? sorumluluğu olmadan Hıncal Uluç gibi bir sivil nasıl vatandaşa trafik cezası kesiyor mağduru kim koruyor?"

Dolandırıcılara ve kara para aklayanlara 11 ilde operasyon! Meteorolojiden İzmir için fırtına ve toz taşınımı uyarısı! Meteorolojiden Ankara için fırtına uyarısı!
Sonraki Haber