'Don lastiği' örneği: Türkiye 2001 yılına mı döndü?

Son dönemde iktidara gizliden cephe alarak, hissettirmeden bel altından vuran ünlü bir aile var. Bu aileyi, kamuoyu yıllarca "iktidara çok yakın gazeteciler" olarak tanıdı... Rasim Ozan Kütahyalı ve Nagehan Alçı'dan bahsediyoruz...  Bu ikili, son dönemde yaptıkları açıklamalar ile bir tuzağın ilmek ilmek örüldüğü izlenimi uyandırıyor? Nasıl mı, işte detaylar...

140 Journos'un "Tarih tekerrür: Siyasetin ekonomisi" başlığını taşıyan  siyasi içerikli son videosu yine çok tartışılacağa benziyor.

Video içeriğinde; "Reform?",  "2001, Ekonomi yeniden organize ediliyor", "Çöküşün başlangıcı, 2013", "Çöküşün Fotoğrafı I : Mali kural", "Çöküşün Fotoğrafı II: Düşük faiz ısrarı" ve "Çöküşün Fotoğrafı III: Kamu ihale yasası" gibi başlıklar üzerinden iktidarı hedef alan tek taraflı eleştiriler yer aldı.

140 Journos ana tema olarak, "Kemal Derviş'in ekonomi politikaları ile Türk ekonomisinin düzlüğe çıktığı, AK Parti'nin de iktidarının ilk dönemlerinde bu politikaları devam ettirerek başarı sağladığı" tezini işledi.

İKTİDARI RASİM OZAN KÜTAHYALI TEMSİL ETTİ!

Tek taraflı görüş ve suçlamaların yer aldığı videoda, "iktidar kanadına yakın görünen" Rasim Ozan Kütayalı'ya da mikrofon uzatıldı.

140 Journos, "iktidara çok yakın olduğu" yönünde algı oluşturan Kütahyalı'ya "Tarih tekerrür: Siyasetin ekonomisi" videosunda geniş yer ayırdı.

Ancak, Berat Albayrak döneminde ekonomi yönetimine büyük destek veren Rasim Ozan Kütahyalı nedense çark ederek videoda, ekonomik gelişmeler ve Türkiye'nin geleceğiyle ilgili karamsar bir tablo çizdi.

KÜTAHYALI'NIN 'DON LASTİĞİ' ÖRNEĞİ: TÜRKİYE 2001 YILINA MI DÖNDÜ?

Kütahyalı, "Türkiye dönüyor dolaşıyor aynı yere geliyor" diyerek 2001 krizi dönemini işaret etti. "Ben size o zaman bir anımı anlatayım" diyerek sözlerine devam eden Kütahyalı gazeteci Çetin Altan'ın kendisine yaşarken aktardığı şu sözlerini paylaştı;

"Türkiye don lastiği gibidir. Türkiye uzar zannedersin bir bırakırsın eski haline döner."

Altan'ın sözlerine katıldığını ve Türkiye'nin "eski haline" döndüğünü ima eden Kütahyalı, "O zaman Çetin Altan'ı çok ciddiye almamıştım" itirafında bulunup, ardından  "Haklıymış!" diyerek sözlerini bitirdi.

140 Journos'un videosu da Rasim Ozan Kütahyalı'nın bu sözleri üzerine dramatik bir jenerik müziği ve 'roll caption' ile sonlandı.

KÜTAHYALI AİLESİ NEYİN PEŞİNDE?

Diğer yandan, Kütahyalı'nın kısa süre önce, düşük döviz kurunun Türkiye ekonomisinin zararına olduğunu ileri sürdüğünü ve "Türkiye şu an Berat Albayrak önderliğinde köklü bir ekonomik devrim yapıyor" açıklamasında bulunduğunu ise bu çerçevede not düşmekte fayda var.

Ayrıca, Rasim Ozan Kütahyalı'nın bu açıklamaları ile eşzamanlı olarak eşi, Habertürk yazarı Nagehan Alçı'nın son günlerdeki kimi mesajları da özellikle dikkat çekiyor.

Alçı, kısa bir süre önce Meral Akşener'i "gamechanger (oyunun kaderini değiştiren)" ilan etmiş İYİ Parti liderini öve öve bitirememişti.

Daha önce Ekrem İmamoğlu'na yönelik de övgü dolu sözler sarf eden Alçı, Akşener için "Toplumun yüzde 80’lik bir bölümünden oy alacak hale geldi" ifadelerini kullanmıştı.

Tüm bu gelişmeler üzerine Kütahyalı Ailesi'nin, bir anda siyaseten neden yol ayrımına geldiği merak konusu oldu.

Her iki ismin, inceden inceye iktidarı hedef tahtasına oturtan zamanlaması manidar mesajları ve ani siyasi tavır değişiklikleri, "Acaba yeni bir tuzak mı kuruluyor?" sorusunu da beraberinde getirdi...

 

İkinci Kadir Şeker vakası...5 yıllık hapis cezası onanınca tutuklandı! Mehmet Büyükekşi'den flaş Ali Koç açıklaması: "U19 tehdidini yaptı" Önce öldürdü, sonra arkasından gülüp müzik çaldı!
Sonraki Haber