Rafadan yumurta nasıl yapılır pişirme süresi ne kadar?

Dünyada ve ülkemizde kahvaltının baş tacı yumurtadır. Gerek içerdiği besin değeri gerek te tok tutmayı sağladığı için herkesin tercihi olan bir üründür. Ülkemizde ise kahvaltının olmazsa olmazıdır yumurta. Birçok çeşidiyle kahvaltımızı süsleyen bu üründen size Rafadan yumurta nasıl yapılır, pişirme süresi ne kadar? Sorusuna yanıt arayacağız.

Yumurtayı yapma çeşitlerine şöyle bir bakarsak. Haşlanmış yumurta, tavada kızarmış yumurta, sucuklu yumurta, menemen içinde yumurta, kekin içinde yumurta pastada yumurta hayatımızın her yerinde yumurta vardır. Özellikle besin değeri ve içinde bulundurduğu protein miktarı yönüyle birçok kişi tarafından tercih edilen bir ürün olmuştur. Diyet listelerinde olsun kas yapımına yardımıyla vücut geliştirme de olsun birçok alanda kullanılır. Biz ise bu yazımızda herkesin yaptığı klasik haşlama yumurtadan bahsedeceğiz. Ama buradaki sorunumuz herkesin isteyip de yapamadığı rafadan yumurta. İşte şimdi size tüm püf noktalarıyla bu konuda bilgi vereceğiz.

Rafadan yumurta tarifi malzemeleri

Hepimizin sabah kahvaltılarını süsleyen yumurtanın haşlama versiyonunu konu alıyoruz. Haşlanmış yumurta ama herkesin sıkıntı yaşadığı konu ise rafadan yumurtanın pişirme süresi yapımı biz sizin için bunu araştırdık ve Rafadan yumurta Tarifi için gereken malzemelerimiz şunlar;

  • Yumurta
  • Cezve
  • Su
  • Kronometre

Evet bu kadar basit evde rahatlıkla yapabileceğiniz malzemelerle rafadan yumurtayı tutturmanız çok kolay. Şimdi ise en önemli noktaya gelelim rafadan

Rafadan yumurta Yapımı

Yukarıda basitçe malzemelerini saydığımız rafadan yumurta için gerekli malzemeleri edindiyseniz. Şimdi diyetlerin baş tacı vücut geliştirmenin en önemli besin değeri çocuklarınız için ise besin kaynağı yumurtamızın yapımına geçebiliriz.

Öncelikle ben yumurtamızı yıkayarak işe başlıyorum güzelce yıkadığımız yumurtamızı cezvemize alıyoruz. Üzerini geçecek kadar su ekliyoruz. Ocağımıza cezvemizi alıyoruz. Altını açıp kaynamasını bekliyoruz. Kaynadıktan sonra kronometremizi açıyoruz ve 120 ye geldiğinde ocağımızın altını kapatıyoruz. Yumurtamızı dikkatlice dış kabuğunu soyuyoruz ve tabağımızda iki bölüyoruz. Enfes akışkan bir kıvamlı rafadan yumurtamız hazır. İsterseniz üzerine pul biber karabiber atabilirsiniz. Tercihi size bırakıyoruz. Şimdiden afiyet olsun.

Rafadan yumurta Kalori

O kadar besin değerini anlattığımız protein oranıyla diyetlerin gözdesi yaptığımız yumurtamızın şimdi kalori miktarını öğrenmeye. Bir adet haşlanmış yumurtanın kalorisi sadece ve sadece 75 kaloridir. Yani boşuna diyet dostu besin değeri yüksek gönül rahatlığıyla yenilebilecek bir ürün demiyoruz. Ama yine düşük kalorili diye çok ta tüketmemek gerekir. Çünkü fazla yumurta tüketimi kolesterolü yükselttiği için fazla yenmesi özellikle yetişkinlerde önerilmez. Siz siz olun her şeyi kararında yemeye özen gösterin.

ABD'li dev bankadan altın tahmini! 3 bin dolar olabilir Perakende satış hacmi şubat ayında rekor kırdı Kendisine oy vermeyen akrabalarına şiirle sitem etmişti!
Sonraki Haber