"Putin'i nasıl ikna ettiniz?" sorusuna Erdoğan'dan dikkat çeken cevap: Önce Biden'a anlatacağım sonra size!

Tahıl koridorunun açılacağı müjdesi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yöneltilen "Rusya'yı, Putin'i tahıl koridoru için nasıl ikna ettiniz?" sorusuna dikkat çeken bir cevap geldi. Erdoğan, "Onu bana bırakın, önce Biden'a anlatacağım sonra size." dedi.

Ukrayna'da üretilen tahılın dünyaya ulaştırılması için açılan tahıl koridorundaki sorunlar çözüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmasında tahıl koridorunun eskiden olduğu gibi yeniden açıldığını bildirdi.

"Tahıl koridoru planladığı gibi devam edecek"

Tahıl koridorunun yeniden açıldığı müjdesini paylaşan Erdoğan, "Sayın Putin ile dün yaptığımız görüşme üzerine Rusya Savunma Bakanı Sayın Şoygu, Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar'ı arayarak bugün saat 12.00'den itibaren tahıl sevkiyatının eskiden planlandığı gibi devam edeceğini bildirdi." dedi. Erdoğan'ın, bu açıklamaları partililerce ayakta alkışlandı.

Konuşmasını sürdüren Erdoğan, "Bay Kemal, görüyorsun, bölgesel çalışmıyoruz, küresel çalışıyoruz ve aynen bu şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Sayın Putin ile de mutabık kaldığımız gibi öncelikle Afrika'nın fakir fukara, garip gureba ülkelerine bu koridoru işletecek. Somali, Cibuti ve Sudan'ı ilk etapta ele almayı o da bize tavsiye etti. Bunu da yapacağız." değerlendirmelerinde bulundu.

Erdoğan'ın hemen ardından tahıl koridoru anlaşmasını tek taraflı olarak askıya alan Rusya'dan da bir açıklama geldi.

"TÜRKİYE'NİN DESTEĞİ SAYESİNDE GARANTİ ALDIK"

Rusya Savunma Bakanlığı, "BM'nin katılımı ve Türkiye'nin desteği sayesinde tahıl anlaşmasıyla ilgili Ukrayna tarafından gerekli yazılı garantiler alabildik. Rusya, aldığı garantileri yeterli buldu, tahıl anlaşmasındaki katılımına devam edecek" dedi.

Tahıl koridoru anlaşmasının Ukrayna ayağından sorumlu olan Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov da 3 Kasım günü 8 geminin Ukrayna limanlarından ayrılacağını duyurdu.

PUTİN'İ NASIL İKNA ETTİNİZ?

Grup toplantısının ardından kendisine yöneltilen "Putin'i nasıl ikna ettiniz?" sorusuna "Önce Biden'a sonra size anlatacağım." yanıtını verdi. 

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM'deki 23 Nisan Resepsiyonuna katıldı Deprem bölgesinde yaşayanlar dikkat! Tedbirinizi alın... Korhan Berzeg'in yaşadığı köyde flaş gelişme: Kemikler bulundu
Sonraki Haber