Putin: Tüm dünyada ve bölgede çatışma potansiyeli çok yüksek

Rus ordusunun, Ukrayna'ya nükleer saldırı düzenleyebileceği iddia edilirken Moskova yönetimi, Ukrayna savaşı sırasında dikkat çeken bir tatbikata imza attı. Kremlin, "Füzeler, hedeflerine ulaştı" dedi.

Putin’in kimyasal ve taktik nükleer silahları kullanma ihtimali sorulan ABD Başkanı Joe Biden, "Sakın, sakın, sakın. Savaşın çehresini 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana hiçbir şeye benzemeyen şekilde değiştirirsin." uyarısında bulunmuştu.

Nükleer saldırı misillemesi görevleri icra edildi

Kommersant'ın aktardığına göre, Rus Silahlı Kuvvetleri, muhtemel bir düşman nükleer saldırısına yanıt olarak büyük nükleer saldırı misillemesi görevlerini icra etti.

Tatbikat sırasında Putin, Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun raporunu dinledi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, geçtiğimiz günlerde İngiltere Savunma Bakanı Wallace ve Fransa Savunma Bakanı Lecornu ile yaptığı telefon görüşmelerinde 'kirli bomba' iddiasını dile getirmişti. Şoygu, Ukrayna’nın Rusya’ya karşı, ‘kirli bomba’ kullanarak bir provokasyon düzenleme planı olduğunu öne sürerek endişelerini anlatmıştı.

PUTİN: TÜM DÜNYADA VE ÖLGEDE ÇATIŞMA RİSKİ YÜKSEK

İddialar gündemdeki yerini korurken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de tartışmalara dahil oldu.

Putin, Ukrayna'nın kirli bomba kullanacağı iddiasıyla ilgili "planlarından haberdarız" dedi.

Rus lider ayrıca "Dünya çapında ve bölgede çatışma potansiyeli çok yüksek" ifadesini kullandı.

Erdoğan, Kudüs Platformu 5. Konferansı'nda konuşuyor! Türkiye'den önemli 'Filistin' hamlesi Taksim metrosunda intihar girişimi!
Sonraki Haber