PTT'den işsizlik maaşı nasıl alınır? Evden işsizlik maaşı alınır mı?

PTT'den işsizlik maaşı nasıl alınır? Dünyayı etkisi altına alan COVID-19 virüsünün Türkiye'de de görülmesi sağlık önemlerinin arttırılmasına sebep oldu. Birçok iş yeri kapatıldı. Bu süreçte işsizlik maaşı almak isteyen vatandaşlar PTT'den işsizlik maaşının nasıl alındığını merakla araştırmaya devam etmektedir. Peki, PTT'den işsizlik maaşı nasıl alınır? Evden işsizlik maaşı alınır mı? Detaylar haberimizde...

PTT'den işsizlik maaşı nasıl alınır? Kendi isteği ya da kusuru dışında işsiz kalan vatandaşlara devler tarafından işsizlik ödeneği sağlanmaktadır. Koronavirüsün ülkemizde de görülmesi ile birlikte işsizlik maaşı araştırmalarıda yoğunluk kazandı. İşsiz kalanların devletten aldığı işsizlik maaşı her ayın belli günleri hesaplara aktarılmaktadır. Evden işsizlik maaşının nasıl alınacağını merak edenler arama motorlarından araştırmalar yapmayı sürdürmektedir. Peki, PTT'den işsizlik maaşı nasıl alınır? Evden işsizlik maaşı alınır mı? Detaylar haberimizde...

PTT'DEN İŞSİZLİK MAAŞI NASIL ALINIR?

Tüm İŞKUR ödemesi hak sahiplerini kapsayan söz konusu uygulamayla, kayıtlı cep telefonlarına SMS ile PTT'nin internet sitesine yönlendirici özel bir link gönderileceği belirtilerek, kişiye özel tek kullanımlık formun online olarak doldurulacağı vurgulandı.

Form ile hak sahibi ödeme bedellerinin sistemde kayıtlı konut adresine, PTTBank hesabına veya kendi banka hesabına gönderilmesini talep edebileceğine dikkat çekilerek, şunlar kaydedildi:

"Böylece müşterilerimiz ödemelerini kolaylıkla alabilecek. 2020 yılı Mart ayına ait İşsizlik Sigortası ödemesi hak sahibi olup mevcut cep telefonu numarasına SMS gelmeyen müşterilerimizin, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İletişim Merkezi 'ALO 170' iletişim hattından sistem üzerindeki telefon numaralarını güncellemeleri gerekmektedir. Kovid-19 tehdidine karşı, müşterilerimizin ve çalışma arkadaşlarımızın sağlığını korumak, sosyal mesafe kuralını uygulamak amacıyla İŞKUR ödemelerini PTT dağıtıcılarımız aracılığıyla vatandaşlarımızın PTT iş yerlerimize gelmelerine gerek kalmadan evlerinde teslim ediyoruz."

Türk takımları Avrupa'da bu sezon ne kadar kazandı? Murat Ceylan açıkladı! All Star'da büyük dokunulmazlık mücadelesi... Azerbaycan 'Tarihi bir olay' dedi ve duyurdu!
Sonraki Haber