Projesi olana hibe kredi: Bugüne kadar 207 milyon verildi!

Tarım Bakanlığı, hibe kredi vermek için duyuru yaptı. ‘Süt ve Süt Ürünlerine Yönelik Yatırımlara Hibe Desteği Sağlıyoruz’ başlığıyla bilgi veren bakanlık, “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı ile istihdam yaratan, üretici gelirlerini artıran, çeşitlendiren, tarıma dayalı küçük ve orta ölçekli sanayinin gelişmesini ve yaygınlaşmasını esas alan projeler ile üretime yönelik makine- ekipman alımı projelerine hibe desteği sağlamaktayız” dedi.

Açıklamada, "Süt ve Süt Ürünlerine Yönelik Yatırımlar" Program kapsamında hem Tarıma Dayalı Ekonomik yatırımlarda hem de Kırsal Ekonomik Altyapı yatırımlarında destek sağladığımız yatırım konularından biri. Süt ve Süt Ürünlerine Yönelik Yatırımlar; Süt ve süt ürünlerinin işlenmesi, homojenizasyonu, pastörizasyonu, paketlenmesi, soğutulması ve depolanmasına yönelik yatırımlar" ve "süt toplama tesisine yönelik yatırımlar" olarak iki başlıkta toplanmıştır. Bugüne toplam 741 adet projeye toplam 207,3 Milyon TL. hibe ödemesi gerçekleştirdik. Yatırımcı katkı payıyla beraber toplam 483 Milyon TL. yatırım faaliyete geçti ve 8800 kişiye istihdam sağlandı” denildi.         

Hibe krediye konu olan iş modelleri ise şöyle: Süt ve süt ürünlerinin işlenmesi, homojenizasyonu, pastörizasyonu, paketlenmesi, soğutulması ve depolanmasına yönelik yatırımlarda; bugüne kadar süt kabul tankı, tartım kantarı, çiğ süt depo tankı, santrifüj pompa, otomatik pastörizatör, krema seperatörü, dinlendirme kazanı, CIP ünitesi (kimyasal tankı, su tankı, satrifüj pompa), mayalama teknesi, salamura pastörizatörü, kapama makinesi, teleme tarağı, karıştırma aparatı, faraş peynir arabası, proses tankı, tambur süzdürme, haşlama makinesi, kurutma arabaları, peynir kalıpları, doğrama makinesi, vakum makinesi, süzdürme arabası, arabalar, ambalajlama makinesi, dolum tankı, dolum makinesi, krema pastörize kazanı, yayık makinesi, şekillendirme makinesi, gramaj makinesi, soğuk oda, buhar kazanı ve tesisatı, laboratuvar malzemeleri, süt ürünlerinin işlenmesinde kullanılacak diğer makine ve ekipmanlar ile yeni tesislerde jeneratör alımları hibe sağladığımız makine ekipmanlar.
Süt Toplama Tesisleri; çiğ sütün toplandığı, süzülebildiği, soğutulabildiği ve uygun şartlar altında depolanabildiği tesislerdir. Yeni tesis niteliğindeki küçük ve orta ölçekli süt toplama merkezlerinin kurulması, mevcut süt işleyen işletmelere bağlı olarak hasat sonrası kayıpları asgari düzeye indirmek için soğuk zincirin sağlanması amacıyla; teknoloji yenileme ve/veya modernizasyon niteliğinde süt toplama merkezlerinin geliştirilmesine yönelik başvurular hibe kapsamına alınmıştır. Mevcut işletmesi olan yatırımcılar ve mevcut işletmesi olmadığı halde sadece süt toplama merkezleri kuracak olan yatırımcılar da hibe desteğinden faydalanabilirler.

Bu nasıl sol? CHP'li Afyonkarahisar'da faşist uygulama... İran'a ait askeri üsse hava saldırısı! Irak'ta peş peşe patlamalar Ömer'den Cemre'ye Zübeyde Hanım'ın Atatürk'e söylediği ninni olay oldu
Sonraki Haber