Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, Koç Üniversitesi'nden neden kovuldu?

Adı bugünlerde gündemi oldukça meşgul eden Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, dün akşam saatlerinde CNN Türk'te katıldığı programın reklam arasında Koç Üniversitesi tarafından kovulduğunu açıkladı. İzinsiz yayınlara katıldığı gerekçesi ile kovulduğunun belirtildiğini ifade eden Çilingiroğlu, Koç Üniversitesi yönetimine "Beni atsan ne olur atmasan ne olur" diye seslendi. Koç Üniversitesi'nin ise yeni bir yapılanmaya gideceğinden dolayı Çilingiroğlu'nun işine son verdiği ortaya çıktı.

CNN Türk'te Başak Şengül'ün hazırlayıp sunduğu akıl çemberi programına ABD'den Skype ile katılan ünlü Türk bilim insanı Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, Koç Üniversitesi tarafından canlı yayında kovulduğunu açıkladı.

''İZİNSİZ OLARAK YAYINA ÇIKTIM ONDAN KOVULDUM''

Programın reklam arasına gittiği sırada üniversiteden işten çıkartıldığına dair yazı geldiğini belirten Prof. Çilingiroğlu gerekçe olarak da izinsiz yayına çıkmasının gösterildiğini ifade etti. 

"Ben özgür adamım" diyen Çilingiroğlu Koç Üniversitesi yönetimine, "Beni atsan ne olur atmasan ne olur. Benim ihtiyacım yok" diye seslendi.

KOÇ ÜNİVERSİTESİ'NİN KOVMA GEREKÇESİ ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan tüm bu gelişmelerin üzerine Koç Üniversitesi'nin imzasını taşıyan bir belge kamuyounun gündemine oturdu.

Söz konusu belgede, Çilingiroğlu'nun izinsiz yayına çıkmasından dolayı değil, üniversitenin yeni bir yapılanmaya gideceğinden dolayı iş akdine son verdiğini belirtiyor. 

İşte o belge; 



MEHMET ÇİLİNGİROĞLU KİMDİR?

Mehmet Çilingiroğlu, 2 Nisan 1970 tarihinde Denizli’de dünyaya geldi. 1983-1986 yılları arasında Antalya Lisesi’nde eğitimini tamamlayan Çilingiroğlu, 1986 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne giriş yaptı.

1993 yılında stajını da Hacettepe Üniversitesi’nde yapan Mehmet Çilingiroğlu, 1994 yılında Virginia Commonwealth Üniversitesi’nde staj sürecini devam ettirdi.

1995 yılında yine aynı üniversitede dahiliye bölümünde görev almaya başlayan Çilingiroğlu, 2000 yılında Amerikan Kalp Derneği Moleküler Kardiyoloji alanında araştırmacı olarak çalışmalarına başladı.

2004-2006 yılları arasında San Antonio Teksas Sağlık Bilimleri Janey Briscoe Kardiyovasküler Araştırma Merkezi’nde Girişimsel Kardiyoloji Üyesi olan Çilingiroğlu, 2010 yılında Evanston Hastanesi/ NorthShore Üniversitesi’nde Yapısal Kalp Hastalıkları Üyesi görevini ifa etmiştir.

Mehmet Çilingiroğlu’nun eğitim verdiği üniversiteler arasında Bahçeşehir Üniversitesi, Arkansas Üniversitesi ve Texas Kalp Bilimleri Üniversitesi yer alıyor.

Denizolgun kendisini bakanlıkta tehdit eden kişiyi ifşa etti! Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde yarı finalistler belli oldu! Cem Yılmaz'dan eski eşi Ahu Yağtu'ya zehir zemberek sözler...
Sonraki Haber