Prof. Celal Şengör canlı yayında uyudu!

Fatih Altaylı Teke Tek programında Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Prof. Dr. Celal Şengör ile dünya tarihindeki salgınları konuşuyordu. Ortaylı salgınların tarihçesini ve İstanbul'un yaşadığı salgınları anlatırken Prof. Şengör uykuya yenildi. Fatih Altaylı, bi ara Ortaylı'yı bi nokta koysak mı "Celal abi uyuyacak" diye uyardı. Ancak ünlü tarihçi konuşmaya devam ederken Şengör uyuyakaldı. Altaylı, Ortaylı'nın sözlerini tamamlamasının ardından konuğuna "Celal Bey uykunuzu aldınız mı efendim" diye sordu

Habertürk'te Fatih Altaylı hazırlayıp sunduğu Teke Tek programında tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı ve yer bilimci Prof. Dr. Celal Şengör ile salgınlar tarihini konuştu.

Koronavirüs salgını nedeniyle Skype üzerinden canlı yayına katılan iki profesörden Ortaylı yaklaşık 20-25 dakika boyunca dünya üzerindeki salgınlarla ilgili tarihi bilgileri, yayılış şekillerini ve İstanbul'un bu dönemler içinde nasıl etkilendiğini anlattı.

Ancak Ortaylı'nın keyifle izlenen anlatımı sırasında yorgunluğa yenilen Prof. Dr.Celal Şengör'ün gözlerinin kapanmaya başladığı, ünlü bilim insanının kendisini uyanık tutmak için zorladığı gözlendi. 

Ne var ki, uzayan konuşma sırasında bir süre de olsa Şengör tamamen kendinden geçti. 

Bunun üzerine araya giren Fatih Altaylı, konuşmakta olan Prof. Dr. İlber Ortaylı'ya seslenerek  "İlber Abi bir nokta koysan, Celal uyuyacak şimdi" dedi. 

Bunun üzerine Ortaylı "Evet, ben keseyim isterseniz çünkü çok uzadı" derken, Şengör devreye girip, "Hocam siz konuşun ben sizi ilgiyle dinliyorum" ifadesini kullandı. 

Bunun üzerine İlber Ortaylı yaklaşık 7-8 dakika daha konuştu. Ortaylı'nın sözlerini tamamlamasının ardından Fatih Altaylı, diğer konuğuna dönüp, "Celal Bey uykunuzu aldınız mı efendim" diye sordu.

Şengör ise bu soruya "Ben İlber Bey'i ilgiyle dinliyordum aslında" sözleri ile yanıt verdi. 

Bu nasıl sol? CHP'li Afyonkarahisar'da faşist uygulama... İran'a ait askeri üsse hava saldırısı! Irak'ta peş peşe patlamalar Ömer'den Cemre'ye Zübeyde Hanım'ın Atatürk'e söylediği ninni olay oldu
Sonraki Haber