Prens Selman'dan imaj düzeltmek için Hollywood'a kanca!

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi emrini vermesi nedeniyle imajı zedelenen Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman'ın, Premier Lig'de takım alacağı iddialarının ardından şimdi de Hollywood'a açılacağı belirtildi. Selman'ın Hollywood projeleriyle yeniden saygınlık kazanmayı planladığı ifade edildi.

'Geleceğin lideri' olarak tanıtılan ancak Kaşıkçı cinayeti sonrasında bütün imajı zedelenen Muhammed bin Selman, Hollywood'a açılmayı planlıyor.

ŞİRKET SATIN ALMAK İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Koronavirüs salgını sürecinde ekonomik sıkıntılar yaşayan Hollywood şirketlerini satın almak için harekete geçen Muhammed bin Selman, 320 milyar dolarlık varlığa sahip egemen servet fonu olan Kamu Yatırım Fonu’nu (PIF) devreye soktuğu ortaya çıktı.

500 MİLYON DOLARLIK HİSSE

Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Salman’ın emriyle PIF aracılığıyla etkinlik organizatörlüğü yapan Live Nation şirketinden 500 milyon dolarlık hisse alındığı açıklandı. Hollywood Reporter dergisi, Suudi Arabistan’ın Hollywood’daki yatırımlarını Ed Sheeran ve Madonna gibi isimlerle çalışan Warner Music Group’u satın almak için 12.5 milyar dolarlık teklifiyle genişletmeyi planladığını iddia etti.

İMAJI DEĞİŞTİRME AMACI

Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın cinayetinden sonra ilk kez bir fon aracılığıyla bir Amerikan şirketinden hisse alan Muhammed bin Selman'In itibarını iyileştirmek için daha fazla adım attığı iddia edildi.

Geçen yıl Aralık ayında başkent Riyad’da düzenlenen ve ABD’li yıldızların davet edildiği “MDL Beast” müzik festivalinin de krallığın yaptığı insan hakları ihlallerine karşı olumlu bir imaj sergilemek amacıyla düzenlendiği iddiaları ortaya atılmıştı.

Veliaht Prensin adı yakın zamanda da İngiltere Premier lig ekiplerinden Newcastle United'ı satın almak istemesiyle gündeme gelmişti.

Yoğun bakımda tedavi gören Nuri Alço'dan haber var! Kırklareli'nde yolcu otobüsü devrildi! Çok sayıda yaralı var Ankara'da aranan 1158 kişi yakalandı
Sonraki Haber