PPP ne demek? PPP Açılımı nedir? Ekonomide PPP tanımı

Ppp ne demek merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sırasında söylediği PPP anlamı araştırılmaya başlandı. İngilizce bir ekonomi terimi olan PPP'nin Türkçe karşılığı Kamu Özekl Sektör Ortaklığı'dır. Peki Ekonomide PPP tanımı ne ifade ediyor?

PPP (Public Private Partnership) Türkçe anlamı Kamu Özel Sektör Ortaklığı anlamına geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabinr toplantısı sonrası yaptığı açıklamayla gündeme gelen ve bir ekonomi terimi olan PPP açılımı nedir?

PPP NE ANLAMA GELİYOR?

PPP ile Public Private Partnership kastediliyor. Söz konusu PPP kavramının Türkçe ifadesi Kamu Özel Sektör Ortaklığı anlamına geliyor.

Devletin projelerde sadece kendisi elini taşın altına koymayarak özel sektör ile maliyet paylaşımı yaptığı bir sistem olan PPP (Public Private Partnership) yani Kamu Özel Sektör Ortaklığı'nda devletin geliştirdiği projeler özel sektörün parasal yardımıyla geliştiriliyor.

Ekomonide PPP'nin Tanımı

PPP kısaltması; İngilizce tanımıyla Purchasing Power Parity olarak karşımıza çıkmaktadır. Purchasing Power Parity'nin dilimizdeki karşılığı ise Satın alma gücü paritesi olmaktadır. Diğer bir ifade ile ekonomide PPP'nin tanımı Purchasing Power Parity şeklinde karşımıza çıkar. Dilimizdeki anlamıyla Satın alma gücü paritesi iki farklı ülkenin mevc

Tokat Sulusaray'da akşam vakti deprem! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması! Çok sayıda kişi tahliye edildi Türk takımları Avrupa'da bu sezon ne kadar kazandı?
Sonraki Haber