Poşet poşet çöpü dereye boca etti!

Geçtiğimiz yıl toplu balık ölümlerinin yaşandığı Kütahya’nın Domaniç ilçesi Güney köyünde çevreye duyarsızlığın en çıplak örneği yaşandı. Bir traktör sürücüsü kasasına yüklediği onlarca poşet çöpü uyarılara aldırmadan nehre boca etti. Vatandaşların tepkisine rağmen kasadaki tüm poşetleri nehre boşalttıktan sonra da bir şey olmamış gibi oradan ayrıldı.

Kütahya'nın Domaniç ilçesi Güney köyündeki derenin geçtiği mesire alanınında piknik yapan vatandaşların cep telefonuyla çektiği görüntüler pes artık dedirtti.

ÇÖP ATAMAZSINIZ

Bir traktör kasasına yüklenen ağzı bağlı çöp poşetleri, göz göre göre nehre bırakılıyor. Geri geri nehre yanaşan araç içinde ne olduğu bilinmeyen onlarca poşeti nehre boşaltıyor. Üstelik, çevrede piknik yapan vatandaşlara rağmen…

O anları cep telefonuyla kaydeden vatandaşlar, poşetleri bırakan kişiye “Ama olmaz ki bu” diyerek tepki gösteriyor. Hatta bir çocuğun “Çöp atamazsınız” diye seslendiği de görüntülerde duyuluyor. Ancak, uyarılara aldırmadan poşetlerin tümünü nehre döken şahıs, “Çöp değil, yemek” demekle yetiniyor.

AYNI BÖLGEDE TOPLU BALIK ÖLÜMLERİ DE YAŞANMIŞTI

Aynı bölgede geçen yıl da toplu balık ölümleri yaşanmıştı. Domaniç ilçesine bağlı Muhacırlar, Kozcağız, Güney ve Böçen köylerinden geçen derenin önce rengi değişmiş, ardından da balıklar bir anda kıyıya vurmaya başlamıştı.

ABD açık açık uyardı! Çin'e yaptırım tehdidi 26 Nisan 2024 Cuma TJK at yarışı koşu sonuçları belli oldu! Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları güncellendi
Sonraki Haber