Polislerle ilgili sözler Meclis'i karıştırdı

Meclis'te bekçilerle ilgili kanunun görüşüldüğü sırada CHP'li milletvekili Uğur Bayraktutan'ın polislerle ilgili sözleri tartışma yarattı. "Hükümet, polisin dirisini sevmiyor, ölüsünü seviyor" diyen Bayraktutan'a yanıt veren AK Parti Grup Başkanvekili Muş, "Sayın Bayraktutan eleştireceğim derken herhalde kullandığı ifadenin nereye gittiğini anlamıyor. Ağzından çıkanı kulağı duymuyor." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu Teklifi'nin görüşmeleri sırasında AK Parti ile CHP milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.

"AK PARTİ HÜKÜMETİ BUNU SÖYLÜYORKEN ÜZÜLÜYORUM"

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, polislerin 3600 ek gösterge beklentisi olduğunu aktararak "Polisi hatırlamamız için illa al bayraklı tabutların önünde 'Mekanınız cennet olsun, cennete gidiyorsunuz.' demeye gerek yok. Ne yazık ki AK Parti hükümeti bunu söylüyorken üzülüyorum. Polisin dirisini sevmiyor, ölüsünü seviyor." dedi.

 "AĞZINDAN ÇIKANI KULAĞI DUYMUYOR"

Haber Global'de yer alan habere göre: Bunun üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Muş, "Sayın Bayraktutan eleştireceğim derken herhalde kullandığı ifadenin nereye gittiğini anlamıyor. Ağzından çıkanı kulağı duymuyor." değerlendirmesini yaptı.

"Polisin ölüsünü sevmek ne demek?" diye soran Muş, "Yazıklar olsun size, bu nasıl bir ifadedir. Biz bu kahraman vatan evlatlarının her zaman arkasındayız. Her zaman yanlarındayız. O kahramanlar, sen rahat uyu diye mücadele ediyor." diye konuştu.

Muş, 3600 ek gösterge vaadini kendilerinin verdiğini hatırlatarak "Şimdiye kadar hangi vaadimizi vermişsek yapmışızdır, yerine getirmişizdir. Rahat ol, çalışmalar bitince bunu da buraya getireceğiz. Bunu defalarca söyledik." ifadelerini kullandı.

CHP'de torpil atamaları hız kesmeden devam ediyor! Günlük burç yorumları 20 Nisan 2024! Burçları bugün neler bekliyor? Paris'te 'canlı bomba' alarmı!
Sonraki Haber