Polisle tartışan AK Parti'li Zeynep Yılmaz özür diledi: Şerefsizliğe bakın, dememeliydim

Mersin'de trafik kontrolü sırasında polis memurları ile tartıştığı görüntüleri ortaya çıkan AK Parti'li Zeynep Yılmaz kendisine "kumpas" kurulduğunu söyledi.. Polislere yönelik hakaret içeren kelimeleri nedeniyle özür dileyen Yılmaz, o görüntülerin CHP'ye servis edilmesinde ise kasıt olduğunu savundu...

Türkiye'nin gündeminde yine bir milletvekili ile polis memurları arasında geçen diyaloglar var.

18 Temmuz’da aracını durduran trafik polisine hakaret ettiği iddia edilen AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın, olay görüntüsü ortaya çıktı. Yılmaz'ın polis memuru ile tartıştığı sırada "Şerefsizlik yapıyor" gibi ifadeler kullandığı görüldü. Polis memuru bu olaydan sonra açığa alınırken, görüntülerin ortaya çıkması ise vekil Zeynep Gül Yılmaz sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutuldu.

"KUMPAS KURULDU"

Eleştirilerin odağındaki AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz bugün Cüneyt Özdemir'in Youtube kanalına konuk olarak kendisine yönelik tepkilere yanıt verdi.

Aracının durdurulmasının kasıtlı olduğunu düşünen ve bu girişimin arkasında bir maksat arayan Zeynep Gül Yılmaz şu ifadeleri kulladı;

"'Hangi parti?' diye neden soruyorsun, CHP'li de olabilirim, HDP'li de olabilirim! Aynı polis memuru beni daha önce defalarca durdurdu. Bu şekilde Erdemli'de her zaman bu tür şeyler yaşıyorum ve artık daha önce de yetkililere bunu ilettim. İşte biz gereken uyarıyı yaptık, konuşmayı yaptık böyle böyle gitti geçti yani..."

"TERÖRİSTMİŞİM GİBİ MUAMELE YAPILDI"

Söz konusu olayın vuku bulduğu gün, polis memurları tarafından kendisine yönelik sergilenen tutumun dostane olmadığına da vurgu yapan AK Parti milletvekili, "O günkü yapılan gerçekten akıl almaz bir şeydi. Bana orada bir teröristmişim gibi bir muamele yapıldı." dedi.

Aracının durdurulmasının ve hatta kendisine kimlik sorulmasının güvenlik tedbirleri açısında doğal olduğunu belirten Zeynep Gül Yılmaz, buna karşın, kimlik gösterdikten sonra yaklaşımın değişmemesine itiraz etti.

Yılmaz şunları kaydetti;

"Benim aracımı durdurabilir, kimlik sorabilir, kimlik sorması gerekiyor en doğal olanı... Buraya kadar her şey çok normal ama milletvekili kartını gördükten sonra ısrarlı bir şekilde "İhbar var sağa çek bu aracın kaydı görünmüyor" demesi kesinlikle kanunsuz.

Milletvekili kartımı gösterdikten sonra "o aracın kaydı yok" diye bir sorgulama yapılamaz böyle bir şey olmaz.

Bölge Trafik Müdürlüğü'ne gittim çaylarını da içtim, işin aslını öğrendim. Benden özür diledi bölge trafik yetkilileri, "Sayın vekilim biz plakayı yanlış anons ettik" dediler."

HAKARET İÇİN ÖZÜR DİLEDİ

Polis memurlarına yönelik sinkaflı ifadeler kullandığına yönelik iddialara da yanıt veren Yılmaz şunları söyledi;

"Orada, 'Şerefsizliğe bakın' diyorum, kesinlikle doğru bulmuyorum. Keşke böyle bir şey yaşanmasaydı üstüme bu kadar çok gelinmeseydi, milletvekili kartım gösterildiği halde yarım saat orada keyfi ve yasalara aykırı olarak bekletilmeseydim. Çileden çıkarılmasaydım keşke bunlar yaşanmasaydı.

"KUMPAS KURULUYOR!"

O görüntülerin öncesi var, resmen kumpas kuruluyor, orada birisi cepten arabanın önüne geçiyor. Arabanın önünde polis memuru olmasa, onun işlemini yapıp tutanağını tutup sevk etmesi gerekiyor işlemlerin başlatılması için ama o bunu yapmıyor. Önüme polis memuru dikilmiş cep telefonu ile çekiyor olmasa ben de binip gideceğim. Hiç bu şeyler yaşanmayacak ama önüme geçtikleri için resmen orada alıkonulduğum için gidemiyorum da..

Bizim insan olduğumuz ağlayıp gülebildiğimiz unutuluyor ama olsun bir gün bile bekletilsem orada o kelimeleri sarf etmemem gerekiyordu, bunun için de üzgünüm. O kelimeleri sarf ettiğim için de milletimizden gerçek anlamda özür diliyorum."

O POLİSLER GÖRÜNTÜLERİ CHP'YE SERVİS ETTİ

AK Parti milletvekili Yılmaz, bu "kumpası" kimin kurduğu konusunda ise CHP'yi adres gösterdi

Görüntülerin yasa dışı şekilde CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'a servis edildiğini dile getiren Yılmaz, "Orada bekletilmemizin biliçli bir eylem olduğunu düşünüyorum sicili malum bir şahsa Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'a bu kayıtlar teslim ediliyor. Kayıtların alınma şekli usulsüz, yapılan işlem baştan ayağa usulsüz. O kayıtların alınmaması gerekirken servis edilmesi tamamen yasaya aykırı. Üstelik kime servis ediliyor? Asker, polis düşmanı sicili malum CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'a teslim ediliyor!" dedi.


CHP'Lİ VEKİL KİMLİK GÖSTERMEKTEN BİLE İMTİNA ETMİŞTİ!

Diğer yandan, CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan da geçtiğimiz günlerde benzer bir olayla kamuoyunun gündemine gelmişti.

Aydoğan trafik kontrolü için kendisini durduran polisleri milletvekili olduğunu söyleyerek azarlamıştı.

Görevli memur, kendisine kimlik göstermek istemeyen Aydoğan'a, "Milletvekili olduğunuzu nereden bileyim, 650 tane milletvekilini tanıyamam ki" demişti. Aydoğan ise polise "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin albümü var al oradan bak" yanıtı vermişti.

Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? BAHÇELİ ÜZERİNDEN ERDOĞAN’I TASFİYE PLANI! Hayatını kaybeden Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj İNCİRLİK’TE DİKKAT ÇEKEN GELİŞME! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye'de çocukları kabul etti!