PKK'nın kırsaldan gönderdiği teröristler yakalandı

Seçimlere sayılı günler kala provokavatif saldırılar gerçekleştirmek amacıyla İstanbul'a gelen PKK/KCK’lı 2 terörist, silah ve mühimmat temini yaparken yakalandı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube ekiplerinin geçtiğimiz Perşembe günü Kartal ve Pendik'te düzenlediği eş zamanlı operasyonlarla 2 bölücü örgüt üyesini yakalayarak gözaltına aldı.

Mersin'den bindikleri şehirlerarası yolcu otobüsüyle İstanbul'a gelip Kartal ve Pendik'te inen 2 terörist, aynı gün örgüt mensuplarıyla irtibata geçmek ve silah- mühimmat temin etmek için örgüt evlerine yöneldi. Takipteki TEM ekiplerinin operasyonuyla yakalanıp gözaltına alınan Arif A. ve Şakir A. isimli örgüt mensuplarının terör örgütünün dağ kadrosunda silahlı eğitim aldıktan ve Suriye'de çatışmalara katıldıktan sonra planlanan provokasyon saldırısı doğrultusunda İstanbul'a gönderildikleri öğrenildi.

Seçim öncesi kanlı provokasyon eylemi tasarladıkları ve o amaçla İstanbul'a geldikleri belirlenen 2 teröristin, inceleme ve sorguya alındıkları İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube'de yapılan üst aramalarında ise üzerlerinden sahte Suriye kimlikleri ve pasaportları çıktığı öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanıp cezaevine konan 2 örgüt üyesinden Arif A.nın emniyette susma hakkını kullanıp ifade vermediği öğrenilirken, Şakir A.nın ise İstanbul'a polise teslim olmak için geldiğini ifade ettiği öğrenildi.

3 SEMTTE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Öte yandan İstanbul Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, örgütün kırsal alanında faaliyet gösteren ve yurda giriş yaptığı öne sürülen kişilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı. Polis, şüphelilerin Gaziosmanpaşa ve Esenyurt'ta terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanmasında yer alan ve araç yakma, iş yerlerine molotof kokteyli atma ile el yapımı patlayıcı atma eylemlerini yaptıklarını belirledi. TEM polisleri tespit edilen 13 kişinin yakalanması için dün gece TEM Özel Tim ekiplerinin de desteğiyle Gaziosmanpaşa, Esenyurt ve Maltepe'de bulunan adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda 7 kişi yakalanarak, gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi. Polis hakkında gözaltı kararı bulunan 6 kişinin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

İsrail, İran'a misilleme saldırısı başlattı! Denizolgun kendisini bakanlıkta tehdit eden kişiyi ifşa etti! Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde yarı finalistler belli oldu!
Sonraki Haber