Pervin Buldan Emniyet'in muhatabı değilmiş!

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın “Polisler şiddete uğrayan kadınların başvurularını almıyor” iddiasının ardından dün Emniyet Genel Müdürlüğü bir açıklama yaptı. Bu açıklama HDP'de rahatsızlığa neden oldu. HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, "Bizim Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan Emniyet'in muhatabı değil." dedi.

This browser does not support the video element.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın “Polisler şiddete uğrayan kadınların başvurularını almamakta ve mahkemeler koruma kararları vermemektedir” ifadelerinin ardından bir açıklama yaptı.

Emniyet'ten yapılan açıklamada bu iddialar yalanlanırken, "Terör örgütünün sözde lider kadrosunun Kandil’de kız çocukları ve kadınlara yönelik istismar ve tacizleri kamuoyuna yansımışken, bunları grup toplantılarında gündeme getiremeyenlerin, Türk Polis Teşkilatı’nı kirli bir iftiraya alet etmesi manidardır." sözlerine yer verildi.

AÇIKLAMA HDP'YE ÇOK DOKUNDU

Emniyet'ten konuya ilişkin yapılan açıklama HDP'de rahatsızlığa neden oldu. TBMM'de yaptığı konuşmada Buldan'ın Emniyet'in muhatabı olmadığını ifade eden HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş şu ifadeleri kullandı:

"Emniyetten genel başkanlarımızı karalayan, hedef gösteren bir siyaset dili geldi. Gerçekten kabul edilemez hadsiz bir açıklama. Açıklama değil aslında resmi bir kurumun açıklama sınırlarını aşan bir açıklama. Bunu kınıyoruz, bunu kabul etmiyoruz. Bizim Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan Emniyet'in muhatabı değil."

''Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor'' CHP'li belediyelerdeki akraba atamalarından Can Ataklı bile rahatsız! 'FETÖ'CÜLER SÜLEYMANCILAR CEMAATİNDE GİZLENİYOR!' Mardin Belediyesi'nin meclis toplantısında İstiklal Marşı gerginliği! "İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!" ABD’Lİ JOHN BASS KİMDİR? 15 TEMMUZ İLE BAĞLANTISI NE?