Payitaht Abdülhamid Edmunt kimdir? Suavi Eren hangi dizilerde rol aldı?

Payitaht Abdülhamid dizisinde Edmund Rothschild karakterine hayat verecek olan usta oyuncu Suavi Eren, izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Suavi Eren'in kim olduğu, hangi dizi ve filmlerde rol aldığı araştırılmaya başlandı. Peki, Suavi Eren kimdir? Hangi dizilerde rol aldı? Tüm detaylarıyla haberimizde...

Usta oyuncu Suavi Eren, Payitaht’a güce ve paraya tapan karanlık ruh Edmund Rothschild olarak gelecek. Dizide Edmund Rothschild'ı canlandıracak olan usta oyuncu Eren'in kim olduğu izleyiciler tarafından araştırılmaya başlandı. Peki, Suavi Eren kimdir? Hangi dizilerde rol aldı? Tüm detaylarıyla haberimizde...

SUAVİ EREN KİMDİR?

Suavi Eren 8 Ekim 1949 yılında Bilecik'te dünyaya gelmiştir. 67 yaşında olan oyuncu Terazi burcudur. Suavi Eren İstanbul Belediye Konservatuarı tiyatro bölümünü okumuştur. Şehir Tiyatroları, İstanbul Şehir Tiyatroları'nda sanat yaşantısına başlayan Suavi Eren; Kadıköy ilk Yaz Kursu, Tiyatro Berlin oyuncuları, Schaubühne Berlin gibi tiyatrolarda aktör sanat yönetmeni ve reji olarak görev almıştır. 1978 yılında çekilen Almanya Acı Vatan ile ilk sinema deneyimini yaşayan Suavi Eren; meslek yaşantısındaki tecrübelerini birçok sinema ve TV filmi ile kazanmış ve halen de kazanmaya devam etmektedir.

Suavi Eren’in oynamış olduğu diziler şunlardır: Filinta, İçimdeki insan, Korkma, Kara Huzur Sokağı, Hesaplaşma, Geniş Aile, İpsiz Recep, Suç Dosyası, Duvar, Kınalı Kuzular, Küçük hanımefendinin şoförü, Küçük Hanımefendi, Arka sokaklar, Kaybolan Yıllar, Beşinci boyut, Halk Düşmanı, Şubat Soğuğu, Fırtına Hayatlar, Estağfurullah Yokuşu, Sırlar Dünyası, Canım Kocacığım, Bulut bey, Vasiyet, Aşkına Eşkıya, 90-60-90, Şöhret tutkusu, Tuhaf kanal, Karakolda Ayna Var, Tuwas Kanahe, Ayşe Küçük Besleme, Fanatik, İkinci Bahar, Cumhuriyetin altın yolu ve Kara Melek dizileridir.

Yer aldığı sinema filmleri ise şunlardır : Almanya Acı Vatan,Der Mann auf der Mauer, Ayna Mavi Sürgün,Dann eben mit Gewalt, İçimdeki insan, Kırımlı, Zeytin zamanı, Karaoğlan, Bir Hikayem Var, Ateşteki Kağıtlar, Nene Hatun, Mahpeyker Kösem Sultan, Sultan Avrupa'da, Miras, Zincir bozan, Kolay para, Avcı sinema filmleridir.

PAYİTAHT ABDÜLHAMİD

Osmanlı İmparatorluğu'nun var olma mücadelesinin tarihe damgasını vurduğu ve 1876 yılında çıktığı tahtta 33 yıl kalarak, bu zorlu süreci ‘Ulu Hakan’ unvanıyla taçlandıran Sultan Abdülhamid Han’ın hayatının kaleme alındığı “Payitaht Abdülhamid” dizisi dev kadrosu ve ES Film imzasıylaTRT1 ekranlarında!

Payitaht Abdülhamid; Osmanlı İmparatorluğu'nun tarihin en çok merak edilen, en çok tartışılan ve dünyanın manipülasyon hamleleriyle gözünü Osmanlı topraklarına diktiği dönemde tahta çıkarak, 33 yıl gücü ve zekasıyla İmparatorluğu var gücüyle ayakta tutan Sultan Abdülhamid Han’ın son 13 yıllık Padişahlık Dönemini, ES Film imzasıyla TRT ekranlarına taşıyor. Proje Tasarımı Osman Bodur’a ait ve senaryosunu yine Osman Bodur ve Uğur Uzunok’un üstlendiği “Payitaht - Abdülhamid”, II. Abdülhamid Han'ın bu son 13 yıllık döneminde meydana gelen olaylar çerçevesinde Batılı devletler “yeni yüzyılı” kendileri için dizayn etmeyi arzularken, karşılarına dikilen yürekli adamın hikâyesini seyirciye aktaracak.

TRT

Türkiye Cumhuriyeti'nin kamu yayıncılığı yapmakla görevlendirilen tek yayın kuruluşu TRT,halkın geri bildirimine önem veren açık, dinamik, üretken ve en önemlisi cumhuriyet ilkelerine bağlı, tarafsız yayıncılığı hedef edinmiştir.TRT yönetimi ve personeli, dün olduğu gibi bugün de, bu ilkeler çerçevesinde TRT?yi, sizlerin de desteği ile yarına, daha büyük başarılarla taşıyacaktır. Gerçekleştirdiği ulusal, uluslararası ve uydu yayıncılığı ile dünyanın sayılı yayın kuruluşları arasında yer alan TRT, devlet adına radyo ve televizyon yayınlarını gerçekleştirmek amacıyla, 1 Mayıs 1964?te, özel yasayla özerk bir kamu tüzel kişiliğine sahip olarak kuruldu. TRT?nin özerkliği, 1972?deki anayasa değişikliği sırasında kaldırıldı ve kurum ?tarafsız? bir kamu iktisadi kuruluşu olarak yeniden düzenlendi. Bu sayfada TRT?nin yıllar içerisinde yaşadığı önemli kilometre taşlarını ve geçirdiği değişimi bulabileceksiniz.

TRT, 359 sayılı Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Yasası ile 1964 yılında özerk kamu tüzel kişiliğine sahip bir kurum olarak, devlet adına radyo ve televizyon yayınlarını gerçekleştirmek amacıyla kuruldu. İlk genel müdürü Adnan Öztrak oldu. İlk programlı radyo yayınına 1965 yılında geçildi ve bütün radyolar haber saatlerinde Ankara Radyosu'na bağlandılar. Aynı yıl bünyesinde "Türk Sanat ve Halk Müziği Danışma Kurulu" ve "Batı Müziği ve Çok Sesli Türk Müziği Danışma Kurulu" toplandılar. Seçim sonuçlarını vermek için ilk sabaha kadar yayın yine bu yıl yapıldı. 1966 yılında TRT kapalı devre televizyon eğitimi yayınları başladı. Spor haberleri ilk kez 1967 yılında haber bülteni ile birlikte verildi. Erzurum ve İzmir radyoları yine bu yıl içerisinde yayın hayatlarına başladılar. Televizyon yayınına yönelik çalışmalara hız verildi. 1968'de deneme mahiyetinde ilk televizyon yayınını Ankara'da yaptı. Televizyon yayınlarında ilerlemeye devam eden TRT, ilk canlı spor yayını, 1971 yılında İzmir'de oynanan Karşıyaka Spor Kulübü ile İstanbulspor arasında oynanan futbol maçını naklen vererek gerçekleştirdi. 1972 yılında televizyonda ilk kez "Bedava Dünya Gezisi" adlı yabancı dizi Türkçe seslendirildi. Reklam yayınlarına başlandı. Münih 1972 Olimpiyat Oyunları'nı vererek ilk dış naklen yayını gerçekleştirdi. Yine 1972'de anayasa değişikliği sırasında TRT'nin özerkliği kaldırıldı ve kurum, "tarafsız" bir kamu iktisadi kuruluşu olarak yeniden düzenlendi. Televizyon yayınları 1974 yılında 7 güne çıkarıldı. 1974 Dünya Kupası TRT'de naklen yayınlanan ilk Dünya Kupası olarak kayda geçti. Türkiye Radyoları "TRT 1" radyoları adı altında 24 saat kesintisiz ortak yayına başladı. 1975 yılında TRT'nin ilk kez katıldığı 20'nci Eurovision Şarkı Yarışması, Stokholm'den naklen verildi. İlk renkli televizyon yayını 1976'da gerçekleşti. 1980 yılınının son günü, yılbaşı gecesi oryantal Nesrin Topkapı ilk kez televizyona çıktı.

1984 yılında TRT tümüyle renkli yayına geçti. Yine aynı yıl radyolar da stereo yayına başladı. 1986'da ikinici televizyon kanalı TRT-2 yayına başladı. 1989 Yılında TRT-3 TRT-GAP yayına geçti. 1990 yılında "Telegün" ismi ile teleteks yayınları devreye girdi. Aynı yıl TRT-4 Yayına geçti. 1992 Yılnda TRT-Int-Avrasya yayına başladı. 2001 Yılında TRT bugün kullandıgı logoyu kullanmaya başladı. TRT-INT ve AVRASYA birbirinden ayrılarak yayın alanında TRT-INT ve TRT-TÜRK adıyla yayına başladılar. 2 Şubat 2006 tarihinde ise sayısal yayıncılığın test yayınına geçti.

Galatasaray ikinci yarı açıldı, zirvede farkı açtı! Kızılcık Şerbeti Görkem aileye şok üstüne şok yaşatıyor! Yalı Çapkını Seyran'ın yaşadıklarından sonra iyileşebilecek mi?
Sonraki Haber