PAPA’NIN IRAK ZİYARETİNİN PERDE ARKASI!

Emekli tuğgeneral Prof. Dr. Esat Arslan, Papa’nın Irak gezisinin perde arkasını SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel ile değerlendirdi...

Irak'ı ziyaret eden ilk Papa olan Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, 3 günlük bir programla resmi temaslarını sürdürdü. Irak ziyaretinde ilk olarak Başbakan Mustafa el-Kazımi, ardından Cumhurbaşkanı Berhem Salih ile görüştü. Aynı gün sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve diplomatlarla da bir araya geldi. Papa’nın dikkat çeken görüşmesi ise 6 Mart’ta Necef’te Irak’taki Şii lider Ayetullah Ali el Sistani ile oldu.

Papa, Ezidiler ile bir araya geldikten sonra, 7 Mart’ta Erbil’de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ile buluştu. Ardından tarihi Ur kentinde üç semavi dinin temsilcileriyle bir araya geldi. Papa son olarak, Musul ve Hristiyan nüfusun en yoğun olduğu Karakuş kentine giderek ziyaretini tamamladı.

"KENDİ YANDAŞLARINI BİR POTADA BİRLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYOR"

Papa’nın sıra dışı Irak ziyaretinin yansımalarını emekli tuğgeneral Prof. Dr. Esat Arslan SuperHaber YouTube kanalında değerlendirdi. Mevlüt Yüksel’in sorularını yanıtlayan Prof. Arslan, yaptığı ezberbozan açıklamalarında, ”Papa, Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail birlikteliği ile İran’a meydan okurken buradaki kendi yandaşları bir potada birleştirme yani safları sıklaştırarak bir misyonik görev üstlendi." dedi.

"SURİYE VE IRAK PKK’SINI, ABD İLE İSRAİL’İN TARAFINA ÇEKMEYE ÇALIŞIYOR"

Papa’nın Sistani ile görüşmesinin çok önemli olduğunu söyleyerek, ”Çünkü Ezidileri, Mazlum Abdi’de dahil olmak üzere Irak PKK’sı ile Suriye PKK’sının safları sıklaştırması açısından Sistani’yi önemsiyorum. Kerbela ve Necef’in Irak Arap Şiiliğinde çok önemli bir yeri vardır. Sistani de onun lideridir. İrani Şii’lik dediğimiz yer Kum kentidir. İran’ın üzerinde İslam bulunan velayeti fakih kurumu buradan yönetilir. Hani bizim okullarda öğretilen yasama, yürütme ve yargının üzerinde bir din vardır. Hepsinin üzerindedir bu ve Kum Kenti’nden yönetilir. İki tane başlı Şii’lik merkezi vardır. Birisi Necef, birisi de Kum Kenti’dir. Burada Necef'i hatta konuşmaları esnasında da Mehdi öğretisinden çok bahşediyor. Adeta Arap Şiiliğini kendi yanına çekmek için... Yani 12 imam ve 12 havari mantığı yaklaşımı içinde oluyorsun. Hatta Papa, Mehdi öğretisi üzerinden Şii İslam'ın dizaynına kalktı. Suriye’den Hizbullah’a kadar giden İran Şiiliği’ni yaymak istiyor. Açıkça ifade ediyorum, bu misyonik görevi içerisinde bence üzerinde durulması gereken konulardan bir tanesi Şiiliğin ikiye ayrılması meselesi. Mehdi öğretisi üzerinden, Şii İslam'ın dizaynına kalktı. Bu çok önemli. Burada ne yapıyorsunuz? Irak Şiiliğini İran’ın elinden kurtarmaya bakıyorsunuz. Suriye PKK’sı ile Irak PKK’sı arasında bakılan bir durum, hatta Peşmerge’leri de katalım içerisine. Bu durum, birlikteliğe doğru yani Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail safına almadır. Yani zinmendir.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Esat Arslan’ın açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz…

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

''Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor'' CHP'li belediyelerdeki akraba atamalarından Can Ataklı bile rahatsız! 'FETÖ'CÜLER SÜLEYMANCILAR CEMAATİNDE GİZLENİYOR!' Mardin Belediyesi'nin meclis toplantısında İstiklal Marşı gerginliği! "İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!" ABD’Lİ JOHN BASS KİMDİR? 15 TEMMUZ İLE BAĞLANTISI NE?