Papa, Iraklı Şiilerin lideri Sistani ile görüşecek

AFP'nin duyurduğu habere göre Katoliklerin ruhani lideri Papa, Iraklı Şiilerin en büyük dini otoritesi kabul edilen Ali Sistani ile görüşecek. Söz konusu görüşmenin Türkiye'nin Irak hükümeti ile birlikte PKK'ya operasyon hazırlığında olduğunun söylendiği döneme denk gelmesi dikkat çekti.

Üst düzey bir Katolik din adamı Perşembe günü yaptığı açıklamada, Papa Francis'in Irak'a yaptığı ilk ziyarette, Mart ayında Necef tapınak kentinde üst düzey Şii din adamı Büyük Ayetullah Ali Sistani ile görüşeceğini söyledi.

Irak'taki Keldani Katolik Kilisesi'nin patriği Louis Sako, bunun "özel bir ziyaret" olacağını ve iki dini figürün "hayata saldıran herkesi kınamak için bir tür çerçeve tartışabileceğini" söyledi.

Öte yandan görüşmenin Türkiye'nin  Irak hükümeti ile birlikte PKK'ya operasyon hazırlığında olduğu iddialarının konuşulduğu döneme denk gelmesi oldukça dikkat çekti.

IRAK'LA PKK GÖRÜŞMELERİ

Kanlı terör örgütünün Sincar’daki varlığına son vermek amacıyla operasyon adımları görüşülmeye devam ediyor.

Hain terör örgütünün ikinci Kandil’i olarak ifade edilen Sincar'a Irak hükûmeti ile olması muhtemel bir ortak operasyon için son dönemde Bağdat'la askerî temasların yoğunlaştığı öğrenildi. Geçtiğimiz hafta Millî Savunma Bakanı Hulûsi Akar ve Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler'in Bağdat’a giderek önemli temaslarda bulunması sonrası gözler bir kez daha Sincar’a döndü.

BAKAN AKAR'DAN OPERASYON SİNYALİ

Bakan Akar, Irak'taki temasları sonrası, ''Önümüzdeki dönemde uygun mekanizmaları kurmak suretiyle Türkiye-Irak, Türkiye-Erbil arasındaki işbirliği terörle mücadele konusunda çok önemli birtakım gelişmelere sebep olabilecek'' ifadelerini kullandı.

Gerek Bağdat gerekse Erbil’deki görüşmelerinin olumlu ve yapıcı geçtiğini ifade eden Akar, "PKK terör örgütü ile mücadele ve güvenlik konuları başta olmak Türkiye ve Irak arasındaki konulara ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Görüşmelerin sonucunda görüşlerimizin ve yaklaşımlarımızın birbirine çok yakın olduğunu görmekten memnun olduk. Birçok konuda mutabık kaldık. Bu konuları da önümüzdeki günlerde çalışmak suretiyle hem Irak’ın hem Türkiye’nin güvenliği bakımından gereken tedbirleri almak konusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuşmuştu.

MİT'in istihbarat desteği ile 2 DEAŞ’lı sözde sorumlu yakalandı! 15 Temmuz gazilerinin maaşları kesildi mi? Estetisyen sevgilisi Selin'i öldürdü! İntihar süsü verdi
Sonraki Haber