Pakistan eski Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref'e idam!

Pakistan eski Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref vatana ihanet suçundan idam cezasına mahkum edildi.

Pakistan'ın eski Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref vatan hainliği ile suçlandığı dava sonucunda idam cezasına çarptırıldı.

DARBE İLE BAŞA GELMİŞTİ

1999 yılında anayasayı askıya alan ve darbe yapan Müşerref, 2008'e kadar ülkeyi yönetmişti.

 

PERVEZ MÜŞERREF KİMDİR?

Pervez Müşerref 11 Ağustos 1943 tarihinde Hindistan'da doğdu. 1961 yılında Pakistan Askeri Akademisi'ne başladı. Ulusal Savunma Koleji'nde dersler aldı. İngiltere Kraliyet Savunma Bilimleri Koleji'nden de mezun oldu. 1964'de de subay olarak orduya katıldı. 1998 senesinde de dönemin başbakanı Navaz Şerif tarafından orgeneralliğe terfi ettirildi. Bu dönemde Kargil Savaşı'nın planlayıcısı ve stratejik saha komutanı olarak görev aldı. 1999'da da askeri darbe ile yönetimi devirerek iktidara geldi.

Pervez Müşerref, 2007 yılında anayasaya aykırı bir biçimde olağanüstü hal ilan ederek yargı mensuplarını tutuklattığı gerekçesiyle vatana ihanet suçlamasıyla yargılandı.

Pervez Müşerref, 2008 yılında Dubai ve Londra'da kendi isteğiyle sürgün hayatı yaşamaya başladı.

Müşerref, Taliban'ın ölüm tehditlerine ve tutuklanma olasılığına rağmen dört yılı aşkın bir süre Londra ve Dubai'de yaşadıktan sonra Mart 2013'de ülkesine dönmüştü.

Pakistan mahkemesi hakkında çok sayıda dava ve tutuklama kararı bulunan Müşerref'i, ülkeye dönmesinden bir hafta önce, döndüğü zaman 10 gün içerisinde hakim karşısında çıkma şartı ile kefalet karşılığı serbest bırakmıştı.

Aynı yılın Nisan ayında bir kez daha tutuklanan Müşerref hakkındaki yargı süreci yıllardır devam ediyordu.

İsrail, İran'a misilleme saldırısı başlattı! Denizolgun kendisini bakanlıkta tehdit eden kişiyi ifşa etti! Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde yarı finalistler belli oldu!
Sonraki Haber