Özlem Albayrak ayrılığın nedenini anlattı!

Yeni Şafak'tan istifa eden Özlem Albayrak, Independent Türkçe'den Cihat Arpacık'a konuştu. Albayrak, "Bana göre gazetecilik vicdanla yapılır, doğru bildiğinize doğru, eğri bildiğinize eğri diyemedikten sonra o işi yapmamanız evladır." dedi.

Yaklaşık 20 yıldır Yeni Şafak'ta çalışan gazeteci Özlem Albayrak, 10 yıldır da gazetede köşe yazarlığı yapıyordu.

Dün yazısının yayınlanmaması nedeniyle istifa ettiğini açıklayan Albayrak, Independent Türkçe'den Cihat Arpacık'a konuştu. Albayrak, "Bana göre gazetecilik vicdanla yapılır, doğru bildiğinize doğru, eğri bildiğinize eğri diyemedikten sonra o işi yapmamanız evladır." dedi.

"Medyada gazete yöneticilerinin Ankara’nın hassasiyetlerini abartarak sansür mekanizmasını kendi insiyatiflerini kullanarak çalıştırdığı görüşüne katılır mısınız?" sorusuna cevap veren Albayrak, şu cevabı verdi:

"Bu ülkede bir atmosfer oluştu, ne bu atmosferin faili, ne de atmosferin oluşmasına neden olan faktörler hakkında bilgim yok; bildiğim şu; bu atmosfer herkesi, her alanı etkisi altına alıyor ve medyayı da, siyaseti de, hukuku da, sivil alanı da belirliyor. Normalleşme, itidal, toplumsal barış dedikçe, her şey daha da kötüye gidiyor gibi geliyor bana."

Röportajın tamamı için tıklayınız

Gece vakti korkutan deprem! Özel'den Kılıçdaroğlu'na manidar cevap: Herkesle müzakere ederim! 27 Nisan 2024 Cumartesi akademik kadro ilanları yayınlandı!
Sonraki Haber