Özgür Özel'den 'okul öncesi din eğitimi' tanımı!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te yaptığı basın toplantısında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 4-6 yaş Kur'an kurslarına eleştirilerde bulundu. Özel, okul öncesine verilen din eğitimini 'orta çağ zihniyeti' olarak tanımladı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Diyanet'in 2013 yılında başlattığı 4-6 yaş grubuna yönelik Kur’an kurslarına eleştirilerde bulundu.

"OKUL ÖNCESİ EĞİTİM DİYANET'İN İŞİ Mİ MİLLİ EĞİTİM'İN İŞİ Mİ?"

"Eğitimde birlik var, kanunu var. Diyanet okul öncesi eğitim birimleri kuruyor. Okul öncesi eğitim Diyanet'in işi mi Milli Eğitim'in işi mi?" ifadesini kullanan Özel, "Sübyan mekteplerini kurmuşlar, kurumsallaştırmayı zorunlu yapmaya çalışıyorlar." dedi.

"ANAYASA'YA UYGUNLUĞU YOK"

Din eğitimine 'orta çağ zihniyeti' diyen Özel, şunları söyledi:

"Bu kafayla, bilimin B'si, fiziğin F'si, matematiğin M'si de olmuyor üniversiteye gidince. Çocukları bütün dünya nasıl yetiştiriyorsa öyle yetiştirmek varken bir ortaçağ zihniyetine yönelmenin, bunu kurumsallaştırmaya çalışmanın ne bu Cumhuriyet'e ne bu millete faydası var; ne de Anayasa'ya uygunluğu var."

Ehliyette son dakika! Bu kişiler ehliyet alamayacak Yargıtay Başkanlığı seçiminde 24. turda da sonuç çıkmadı Japon Yen'i 34 yılın en zayıf seviyesinde! Müdahale gelebilir
Sonraki Haber