Özel okulların ücretleri iade edilecek mi? Ne zaman ödenecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eğitim-öğretim döneminin eylülde açılacağını açıklaması üzerine Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Nurullah Dal ile bundan sonraki süreçte özel okullarda nasıl bir strateji izleneceğine dair açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eğitim-öğretim döneminin eylülde açılacağını açıklaması üzerine Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Nurullah Dal ile bundan sonraki süreçte özel okullarda nasıl bir strateji izleneceğine dair konuştuk.

EĞİTİM ÜCRETİ İADE EDİLMEYECEK

Velilerin en çok merak ettiği eğitim, yemek ve servis ücretlerinin iadesiyle ilgili Dal şunları söyledi: "Eğitim ücretinin iadesi söz konusu değil. Özel okullar hali hazırda müfredatı online olarak işliyor. Buna branş öğretmenleri de dahil. Ama yemek ve servis ücretleri konusunda okullar gerekli hesaplamaları yapacak. Mahsuplaşmalar de iadeler de yeni dönem başlamadan tamamlanacak. Bu süreçte dernek hakemlik görevini gerekirse yürütecek. Bazı okullar kendi inisiyatifleriyle servis ve yemek ücretlerini iade etmeye başladılar. Bunda özgürler. Ama henüz ödeme yapmaya başlamamış olan okullar bahsettiğimiz metodu takip edecek."

TELAFİ EĞİTİMİNİ MUTLAKA YAPACAĞIZ

Yüz yüze telafi eğitiminin eylül ayında da olsa yapılacağının altını çizen Dal, "Başkan Erdoğan'ın açıklamasından haziranda yüz yüze bir telafi eğitimi olmayacağı netleşti. Ancak özel okullar yeni eğitim sezonu açılmadan önce 3 hafta telafi eğitimi yapacak. Dolayısıyla vadettikleri yüz yüze eğitim hizmetini verecekler. Tabi bu konuda Milli Eğitim Bakanının açıklamasını bekleyip, ne yapacağımızı netleştireceğiz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AYM Başkanı Arslan'ı kabul etti Türk Telekom 2023’te sektörünün yatırım lideri oldu Irak Türkmenlerinde Erdoğan heyecanı!
Sonraki Haber