Özel okul ücretleri iade edilecek mi? Özel okul ücretleri iadesi 2020 son durum!

Özel okul ücretleri iade edilecek mi? sorusunun cevabı veliler tarafından araştırılmaya başlandı. Koronavirüs salgını nedeniyle okullara ara verilmesi sonrası özel okul ücretlerinin ne olacağı merak ediliyor. İşte Özel okul ücretleri iade edilecek mi? Özel okul ücretleri iadesi 2020 son durum hakkında merak edilenler haberimizde...

Özel okul ücretleri iade edilecek mi? Koronavirüs salgını nedeniyle okullara ara verilmesi sonrası özel okul ücretlerinin ne olacağı merak ediliyor. Özel okul ücretleri iade edilecek mi? sorusunun cevabı veliler tarafından araştırılmaya başlandı. İşte Özel okul ücretleri iadesi 2020 son durum hakkında merak edilenler haberimizde...

ÖZEL OKUL ÜCRETLERİ İADE EDİLECEK Mİ?

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü'nden Ankara Valiliği'ne yüz yüze eğitim süreci yeniden başladığında özel okulların ve özel kursların telafi eğitimi yapacağı, yapmayacak olanların ise eğitim ücretlerini velilere iade etmesi gerektiğini bildiren bir yazı gönderdi. Söz konusu yazıda şu ifadelere yer verildi:

"Özel okullarda kayıtlı bulunan öğrencilerin okul taksitleri ve diğer özel öğretim kurumlarındaki kursiyer/öğrencilerin eğitim ücretleri ödenmeye devam edilip edilmeyeceği hususlarıyla ilgili olarak; kurucu ve veli/kursiyer arasında anlaşmaya varılarak düzenlenen sözleşmeler, usulüne uygun olarak düzenlenip imza edilmişlerse resmi nitelikli hukuki değeri olan belge niteliğinde olup karşılıklı taahhütlerin yerine getirilmesi hukuken zorunluluk arz etmektedir. Çeşitli olağanüstü sebeplerle verilemeyen hizmetlerin ileri bir tarihte telafisinin yapılması, telafisinin yapılamayacak olması halinde ise ilgi (b) yönetmeliğin 56'ncı, ilgili (c) yönetmeliğin 20'nci maddeleri gereği ücret iadesi yapılması gerektiği değerlendirilmektedir."

Bursa'da mobilya fabrikası alevlere teslim oldu Hakim Ziyech'ten ilginç istatistik! Bu alanda en iyi oldu Meral Akşener ısrar olmayınca küstü!
Sonraki Haber