Özel bakımevinde skandal: Otizmli genci işkence ederek öldürdüler, serbest kaldılar

İstanbul’da özel bir bakımevinde işkence gören 20 yaşındaki otizmli Mehmet Eres, öldü. Görevlilerin üzerine oturarak nefesiz bıraktığı Eres’in maruz kaldığı işkence güvenlik kamerasına yansıdı.

This browser does not support the video element.

Annesi Gönül Y.’nin yıllar önce terk ettiği 20 yaşındaki otizmli Mehmet Eres, halası Emel Şen’in gözetimindeydi. Eres, beş yıl önce Büyükçekmece’de hala tarafından özel bir bakımevine verildi.

Otizmli genç, geçen temmuz ayında daha iyi şartlarda bakılması için verildiği bakımevinde uğradığı şiddet ve darp sonucu yaşamını yitirdi.

GELEN TELEFONLA ORTAYA ÇIKTI

Sabah’ın haberin göre; ölüm tutanağına ‘normal ölüm’ yazıldığı için ilk başta aile şüphe duymadı. Ancak bir sonra süre aileye bir ihbar telefonu geldi. Mehmet’in ölümünün şüpheli olduğu söyleyen kişi “Saat 1 ile 3 arasını araştırın” dedi. Ailenin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında bakımevinde 23 Temmuz gecesi yaşanan vahşet, güvenlik kamera kayıtları ile ortaya çıktı.

 

SANDALYEYE BAĞLAYIP İŞKENCE EDİP YERLERDE SÜRÜKLEDİLER

Kamera kayıtlarına an be an yansıyan olayda, bakımevi görevlileri çarşafı yırtarak yaptıkları bezle ‘durmadığı’ iddiasıyla Mehmet Eres’i elleri ve ayaklarından sandalyaye bağlıyor. Görüntülere göre, bir görevli darp edilen Eres’in boğazını sıkıyor. Sandalyenin ayakları geriye doğru kalkıyor. Yere düştükten sonra sürüklenen Eres daha sonra yatağına götürülüyor.

Mehmet Eres

ÜZERİNE OTURARAK NEFESSİZ BIRAKTILAR

Dehşet veren o anlarda kurumdaki iki görevli, otizmli gencin üzerine oturuyor. Bu sırada fenalaşan Mehmet Eres’e nefes alamadığı görülünce ilk yardım yapılıyor. Sonrasında ise merkeze ambulans çağırılıyor. Gelen sağlık ekibi gencin vefat ettiğini tutanak altına alıyor. Görüntülerde, merkezde bakım altında tutulan bir gencin daha elleri arkadan ip veya çarşafla bağlanmış şekilde yürürken görülüyor.

OTOPSİ YAPILACAK

Soruşturma kapsamında şüpheliler hakkında dava açılırken, Ayazağa Mezarlığı’na defnedilen Mehmet Eres’in mezarı ise otopsi yapılmak üzere açıldı. Vahşetin izleri otopsinin ardından ortaya çıkacak.

Hala Emel Şen

“TUTUKLANMALARINI İSTİYORUM”

Hala Emel Şen, “Kamera görüntüleri yaşananları tüm ayrıntılarıyla gösteriyor. Mehmet’in elleri arkadan bağlanıyor, sandalyeye çarşaflarla bağlı halde oturtuluyor. Bunu hangi insana yapsanız durmaz. Yerlerde sürüklüyorlar. Mehmetimizin bedeni otopsiye gönderildi. Sonuç için 5-6 ay bekleyeceğiz. Otopsi sonucunu bekliyoruz ama ‘normal ölüm’ dahi eziyet sonucu kriz geçirdiği ortada. Şu an tüm şüpheliler tutuksuz. Hepsinin tutuklanmasını istiyorum” dedi.

''Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor'' CHP'li belediyelerdeki akraba atamalarından Can Ataklı bile rahatsız! 'FETÖ'CÜLER SÜLEYMANCILAR CEMAATİNDE GİZLENİYOR!' Mardin Belediyesi'nin meclis toplantısında İstiklal Marşı gerginliği! "İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!" ABD’Lİ JOHN BASS KİMDİR? 15 TEMMUZ İLE BAĞLANTISI NE?