Otomotiv Sektörünün En Çok Arananı: Otomotiv Mekanikçisi

Otomotiv mekanikçileri, motorlu kara taşıtlarında meydana gelen birçok arızanın onarılmasını ve bakımını yapan kişilerdir. Ancak bu kişilerin öncelik olarak mesleki yeterlilik belgesi almaları ve bu belgeye sahip olmaları gerekir.

Son dönemde çıkarılan yasaların ardından zorunlu hale gelen mesleki yeterlilik belgeleri, otomotiv sektöründe bakım ve onarım hizmeti verecek kişilerde de olmalıdır. Aksi takdirde bu kişilerin, motorlu kara taşıtlarını yani otomotivleri onarabilmesi, performans değerlendirmesi yapabilmesi veya bu araçları bakıma sokabilmesi mümkün değildir.

Otomotiv sektöründe en çok aranan ve ihtiyaç duyulan belgelerden biri olan otomotiv mekanikçisi seviye 4belgesi sahibi olmak isteyen kişilerin bu kurumlara başvuru yapması ve mesleki yeterlilik belgesi almaya uygun yeterlilikte olmaları gerekir.

Otomotiv Mekanikçisi Nedir? Seviye 4 Ne İşe Yarar?

Otomotiv mekanikçisi kısaca motorlu taşıtlarda meydana gelen arızaların tespitini, onarımını ve bakımını yapmaktadır. Ayrıca mekanikçiler araçların çalışma performanslarını da denetleyebilir. Günümüzde sıklıkla yapılan bu mesleği idame ettirebilmek için artık otomotiv mekanikçisi seviye 4 belgesine sahip olmak gerekir.

Seviye 4 olarak adlandırılan yeterlilik belgesi, tüm bu bakım onarım işlerinin yapılabilmekle yetkili olunduğunu ifade eder. Yani, bu belgeye sahip olan kişiler motorlu taşıtların bakımını, tamirini ve onarımını gerçekleştirebilir. Bununla birlikte gerekli denetleme işlemlerini yaparak çalışma performanslarını da kontrol edebilirler.

Otomotiv Mekanikçisi Belge Seviyeleri Nelerdir?

Otomotiv mekanikçisi belgelerinde farklı seviyeler bulunur. Bu seviyelerin her biri farklı özelliklere sahiptir. Örneğin düşük seviye belgeye sahip olan kişiler, belirli yetkilere sahipken üst seviyede durum değişiklik gösterir.

Otomotiv mekanikçisi seviyeleri genellikle 3, 4 ve 5 olarak ayrılmaktadır. Bu noktada ön plana çıkan belge ise seviye 4’tür. Otomotiv mekanikçisi seviye 4diğer belgelere göre daha çok tercih edilir. Sektörün ihtiyaç duyduğu mesleki yeterlilik belgesi olan seviye 4 ile motorlu taşıtların onarımı, tamiri, rutin bakımı ve bunların denetimi yapılabilmektedir.

Otomotiv Mekanikçisi Seviye 4 Belgesi Nasıl Alınır?

MYK otomotiv mekanikçisi hakkında alınan kararlar doğrultusunda, bu hizmeti vermek isteyen kişilerin öncelik olarak otomotiv mekanikçisi belgesine sahip olması gerekir. Bu belgenin birçok farklı seviyesi bulunmaktadır. Her seviye birbirinden farklı özelliklere ve yetkilere sahiptir. Bu seviyeler arasında en çok tercih edilen ise 4.seviyedir.

Otomotiv mekanikçisi seviye 4belgesini almak isteyen kişilerin öncelik olarak bir mesleki yeterlilikte belgelendirme kurumuyla anlaşması gerekir. Belgelendirme kurumları sayesinde alınabilen bu belge için BrisaAkademi Belgelendirme’yi tercih edebilirsiniz.

Uzun yıllardır mesleki yeterlilik belgesi alabilmeniz adına sizlere hizmet veren akademimiz, dilediğiniz her alanda yeterlilik belgesi alabilmenize olanak sağlar. Öncelik olarak otomotiv sektörü için hizmet veren Brisa Akademi Belgelendirme ile bu belgeye daha kısa süre içerisinde sahip olabilir, mesleğinizi yapmaya sorunsuz bir şekilde devam edebilirsiniz.

Adayların bu belgeyi alabilmeleri için A grubu ve B grubu yeterlilik birimlerinin en az bir tanesinden başarılı olması gerekir. Başvuruların için herhangi bir ön şart bulunmamaktadır. Bu sayede adayla kolaylıkla bu belgeye başvurabilir ve sınavlardan başarıyla geçmeleri durumunda mesleki yeterlilik belgesi alabilmektedir.

Neden Brisa AkademiBelgelendirme?

Brisa AkademiBelgelendirme uzun süredir mesleki yeterlilik belgesi için sizlere hizmet sunar. Tecrübeli ve deneyimli kadroya sahip olan Brisa Akademi, otomotiv mekanikçilerinin de en kısa süre içerisinde yeterlilik belgesi alabilmelerine imkân tanır.

MYK otomotivmekanikçisi yeterlilik belgeleri başta olmak üzere diğer mesleki yeterlilik belgelerini almak için Brisa Akademi Belgelendirme’yi tercih edebilir, uygun fiyat ve profesyonel hizmetten faydalanabilirsiniz.

Akaryakıta indirim geldi! İşte güncel benzin motorin fiyatları Yedi ilde DEAŞ'a yönelik BOZDOĞAN operasyonu Meteorolojiden Ankara için yağmur, fırtına ve toz taşınımı uyarısı!
Sonraki Haber