Otobüs bileti fiyatlarına yeni düzenleme! Bakanlık harekete geçti

Koronavirüs tedbirleri kapsamında bazı şehirlere giriş-çıkışlar yasaklandı. Bu yasağın ardından otobüs biletlerine fahiş zamlar yapıldığı tespit edildi. Konuyla ilgili harekete geçen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, çalışma başlattı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele çerçevesinde bazı şehirlere giriş çıkışın yasaklanmasının ardından otobüs biletlerinin fahiş fiyattan satılmasının önüne geçmek için çalışma başlattı.

Bu kapsamda kilometre bazlı hazırlanan fiyat çalışmasının tamamlanarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulduğu öğrenildi. Buna göre yolcu kapasitesi yarı yarıya düşürülen otobüslerde yüzde 50-yüzde 100 arasında artış yapılabilecek.

Türkiye gazetesinin haberine göre: Bu artış, yüzde 100’ü geçemeyecek. Ardından ise bu artış, açıklanacak kilometre tarife ücretine bölünerek baz fiyat ortaya çıkacak. Bu karara rağmen hala fiyatlarda üç dört katı gibi artışlar yaparak vatandaşın mağduriyetine sebep olan firmalara göz yumulmayacak.

Bu süreçte hem bakanlık sürekli olarak fiyat denetimi yapacak hem de vatandaştan gelen her türlü şikayet değerlendirmeye alınacak. Uygulama, salgının sona erene kadar devam edecek.

27 Nisan 2024 tarihli Resmi Gazete yayımlandı! İşte bugünün kararları İlber Ortaylı'dan ortalığı karıştıran Ayasofya çıkışı! 27 Nisan 2024 Cumartesi TJK at yarışı programı açıklandı!
Sonraki Haber