Otelin ilk müşterileri alkışlarla karşılandı

Antalya'da koronavirüs tedbirleri kapsamında 2 buçuk aydır kapalı olan bir otel bugün kapılarını açtı. İlk müşteriler, otele alkışlar eşliğinde giriş yaptı. Ünlü tatil merkezi Çeşme'de ise tatilciler yağmur öncesi denizin keyfini çıkardı.

Koronavirüs salgınının en çok etkilediği sektörlerin başında gelen turizmde, Antalya'nın her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turist ağırlayan otelleri yaklaşık 2.5 ay boyunca kapalı kaldı.

Tarihinin en sessiz günlerini yaşayan beş yıldızlı oteller bugün başlayan normalleşme süreciyle birlikte kapılarını yeniden açtı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Türk Standartları Enstitüsü ve akreditasyon kuruluşlarıyla, gönüllü uygulanan 'Sağlıklı Turizm Belgesi' programı çerçevesinde oteller, koronavirüs sürecine yönelik sosyal mesafe ve yeni hijyen kurallarına yönelik hazırlıklarını tamamladı.

Kayseri'den Antalya'ya gelen ilk müşteriler muhasebeci Derda Kürklü, 7 aylık hamile sağlık personeli Öznur Kürklü çiftçi ve 8 yaşındaki Mustafa Alp, otel girişide ateşleri ölçülüp, maske, dezenfektan ve kokteyl içecek takdim edildikten sonra alkışlarla karşılandı. Karantina sürecinde 90 gündür evde olduklarını belirten Derda Kürklü, “Otelle önceden görüşmelerimiz oldu ve gayet hijyenik bir otel. Bir hafta kalacağız. Tatil kararını daha önce vermiştik, korona günlerinde de bitiş tarihi tam denk geldi aslında. Biz de ertelemek yerine gelmeyi tercih ettik. Otelin de hijyenik olarak iyi hazırlandığını gördük. Aslında biraz tedirgindim ama otelle görüşmelerimizi yaptıktan sonra o tedirginliğimiz kalmadı ve gayet rahat bir şekilde geldik" dedi.

ÇEŞME'DE SOSYAL MESEFELİ LOCA

Çeşme'nin turistik otellerinde, günler öncesinden yeni normalleşme dönemi hazırlıkları başlarken, otellerin plaj ve havuzlarında şezlonglar, en az 1,5 metre aralıklı olmak üzere sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yerleştirildi. 

Çeşme'nin dünyaca ünlü plajı olan ve Çeşme Belediyesi tarafından ücretsiz olarak vatandaşların kullanımına sunulan Ilıca Plajı'nda da, 6 metrekarelik sosyal mesafe locaları yapılmaya başlandı.

 AJANSLAR

Bu nasıl sol? CHP'li Afyonkarahisar'da faşist uygulama... İran'a ait askeri üsse hava saldırısı! Irak'ta peş peşe patlamalar Ömer'den Cemre'ye Zübeyde Hanım'ın Atatürk'e söylediği ninni olay oldu
Sonraki Haber