Osmanlı Devleti’nin İsveç Kralı ve adamlarına sahip çıktığı ortaya çıktı

İsveç’te hak din İslam’ın pusula Kur’an-ı Kerim’e yönelik alçak saldırının ardından Osmanlı Devleti’nin 314 yıl önce İsveç Kralı ve adamlarına sahip çıktığı olay gündeme geldi.

İsveç’te bulunan Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde İslam düşmanı Rasmus Paludan’ın mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim’i yakması büyük tepkilere neden oldu.

Alçakça girişimin ardından Türkiye’de resmi makamların yanı sıra çok sayıda siyasi tepki gösterdi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise vatandaşları 22 Ocak’ta camilere cemaatle birlikte sabah namazı kılmaya ve Kur’an-ı Kerim okumaya davet etti.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından ise Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, gündemi sarsacak bir olayı ayyuka çıkardı.

“ŞİMDİ YAPTIKLARI REZİLLİĞE BAK”

Büyükelçiliğimiz önündeki çirkin provokasyona izin veren İsveç’in Osmanlı Devleti’ne sığındığı gerçeğini gün yüzüne çıkaran Prof. Dr. Afyoncu sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Afyoncu, 314 yıl önce şanlı Osmanlı Devleti’nin İsveç Kralı ve adamlarını Rus ordusunun elinden kurtararak 5 yıl 3 ay 9 gün misafir ettiğini belirtti.

Osmanlı Devleti’nin İsveç Kralı ile maiyetinin masraflarını karşılayarak ‘cep harçlığı’ verdiğini de belirten Afyoncu, “Nankörlük bu kadar olur. Şimdi yaptıkları rezilliğe bak.” ifadelerini kullandı.

Koltuğunu Dora'ya bırakan Özel: İyice yerleşmezseniz kaldırabilirler 24 Nisan 2024 Çarşamba TJK at yarışı programı açıklandı! 23 Nisan 2024 Salı TJK at yarışı koşu sonuçları açıklandı!
Sonraki Haber