'Putin'in aşısını yaptırmam!'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinde üretilen koronavirüs aşısının hazır olduğunu tüm dünyaya ilan etti. Rusya'nın aşısına şüpheyle yaklaşan Osman Müftüoğlu, "Ben o aşıyı şüpheler ortadan kalkmadan yaptırmam" görüşünü dile getirdi.

Hürriyet yazarı Osman Müftüoğlu, bugünkü köşe yazısında koronavirüs salgınının çözümünün net ve açık olarak 'aşı' olduğunu kaleme aldı.

Etkili, güçlü bir aşıyı bulmak zorunda olduğumuzu belirten Müftüoğlu, "Aşı bulunabilecek mi?' sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Bulunacağından hiç şüpheniz olmasın. Ne zaman bulunacak, ne zaman herkese uygulanacak? İşte en önemli soru da bu zaten. Bize güçlü bir bağışıklık sağlayabilecek herhangi bir aşı için kanaatimce önümüzde en az 3-4 aylık bir zaman dilimi var. Bazı uzmanlara göre bu sürenin uzaması, bir yılı bulması, hatta 2022 başına ulaşması bile mümkün. Kısacası umutlarımız aşıya bağlı. Ama o umut gerçekleşinceye kadar yapmamız gereken şeyler değişmeyecek: El temizliği başta olmak üzere kişisel hijyene dikkat edeceğiz. Kalabalık ortamlardan uzak duracak, çok gerekmedikçe “Kalabalıklaşmaya hayır!” demeyi bileceğiz. Kapıdan dışarı adım atar atmaz, maske takmayı ihmal etmeyeceğiz. O maskeyi de mutlaka usulüne uygun kullanacağız. Ve tabii ki sosyal mesafe kuralından da asla taviz vermeyeceğiz."

"ŞÜPHELER KALKMADAN AŞIYI YAPTIRMAM"

Rus yetkililerin, 'Aşıyı bulduk' açıklamasına da değinen Müftüoğlu, şüpheler kalkmadan aşıyı yaptırmayacağını sözlerine ekledi.

Müftüoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Ne var ki ben dahil pek çok uzman da bu aşının bırakalım etkili olup olmayacağını, zarar verip vermeyeceği konusunda bile net ve açık bir güvence, olumlu bir kanaat yok. İşte bu nedenle yanıtım, “Ben o aşıyı şüpheler ortadan kalkmadan yaptırmam” şeklinde olacaktır."

OSMAN MÜFTÜOĞLU'NUN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Çanakkale Boğazı'nda kuru yük gemisinde yangın Başkan Erdoğan'dan Mehmet Ali Yılmaz'ın ailesine taziye telefonu Türkiye'nin toz taşınımı imtihanı bitmedi! O illerde göz gözü görmüyor
Sonraki Haber