Osman Müftüoğlu, Nuran Yıldız'ın yazısını okurlarıyla paylaştı

Hürriyet gazetesi yazarı Osman Müftüoğlu, iletişim bilimleri uzmanı yazarımız Nuran Yıldız'ın köşesinden alıntı yaparak okurlarıyla paylaştı. Müftüoğlu Nuran Yıldız'ın yazılarını beğeniyle okuduğunu belirtip, "Prof. Dr. Nuran Yıldız’dan bir alıntı yapıp önemli saptamalarını sizinle paylaşmak istiyorum. Bakın Nuran Hoca ne diyor..." ifadelerini kullandı.

Nuran Yıldız'ın çalışmalarını yakından takip eden Osman Müftüoğlu, bu kez Yıldız'ın kaleme aldığı "Bayram ıssızlıktaki insan sesidir" başlıklı yazısından alıntı yaptı.

HER BAYRAM RUHA ŞİFADIR

Yazılarını beğeniyle okuduğum Prof. Dr. Nuran Yıldız’dan bir alıntı yapıp önemli saptamalarını sizinle paylaşmak istiyorum. Bakın Nuran Hoca ne diyor...

“Sanırım birkaç ay önceydi ‘zamanın küçük cümleler kurma zamanı olduğunu’ yazmıştım. İnsanın gözü hep daha büyükte, daha çokta, daha yüksekte olduğundan korona sürecinde de -küçük değil- büyük cümleler kuruldu: ‘Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’mış/ ‘Doğa kendine gelmiş’/‘Kendimize dönecek’mişiz/‘Sadeleşecek’mişiz/‘Sosyal medyanın gücü artmış’mış... Miş miş de mış mış. Hiç ciddiye almadım. Korona sürecinde üç bayram yaşadık: 23 Nisan, 19 Mayıs, Ramazan Bayramı. Tanıdık tanımadık hep birlikte kutlanası bayramları, en yakın tanıdıklarla bile kutlayamadık. Sadece geleneksel ve yeni medya olanaklarıyla kutlama simülasyonları yaptık. Bir tür ‘gerçeğin modellenmesi’ üzerinden ‘gerçeğin sahtesi’. ‘Simone’da Al Pacino’nun dediği gibi, ‘Sahtecilik yeteneğimiz, sahteyi belirleme yeteneğimizi aştı’... (Oysa) bayram, insanın başka insana duyduğu ihtiyacın somut karşılığıdır. Tıpkı kuşların bir arada uçması gibi. İnsan başka insanlarla birlikte yaşamak için var. Bayramlar, gittikçe kasvetli bir yer olan dünyada kaybolmamızı önleyecek pencere ışıklarıdır.”

Ramazan Bayramı’nı birbirimizden uzakta ve yalnız kutladık. Aslında doğruyu söylemek gerekirse sadece birbirimizden değil, kendimizden de uzakta kaldık. İnşallah önümüzdeki bayramlarda aynı travmayı bir kez daha yaşamayız.

OSMAN MÜFTÜOĞLU'NUN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? Fırtına, yağmur ve toz taşınımına dikkat Başkentte kuvvetli lodosa dikkat!
Sonraki Haber