Örgütün 'sivil' yalanı böyle çöktü

Kuzey Irak'ta, üs bölgemize saldırı hazırlığındaki 4 PKK'lı terörist, geçtiğimiz Perşembe günü SİHA ile düzenlenen hava harekatında, etkisiz hale getirildi. Kandil ve örgüt yandaşları ise "Türk askeri bir sivili yaraladı" diye bir iddiada bulunarak yine kirli bir oyun oynamak istedi. Ancak o "Sivil"in elinde silah ve üzerinde PKK kıyafetiyle fotoğrafı çıktı.

MİT, Irak'ın kuzeyindeki teknik takip ve alan istihbaratı çalışmaları sırasında, Hakkâri'nin Çukurca ilçesinin karşısında bulunan Irak'ın Amedi ilçesine bağlı Kanimasi bölgesi kırsalında bir grup PKK'lı teröristtin üs bölgemize saldırı hazırlığında olduğunu belirledi. Tam isabetle vurulan bölgeyle ilgili kamuoyunu yanıltacak iftiralar yayan terör örgütünün yalanı çöktü. Ortaya çıkan son dakika görüntüleri PKK'nın "Sivil" dediği şahsın kim olduğunu gözler önüne serdi.

Sabah'ın haberine göre, bölgede İHA ile yapılan gözetlemeyle de 9 Kasım sabahı, saatler 09.10'u gösterirken, silahlı 4 teröristin Kanimasi kırsalındaki Bikdawida köyüne yakın bir noktada görüntüleri de alındı. İHA ile adım adım takip edilen teröristler saatler 10.45'te köyden ayrılıp, kırsala doğru yürümeye başladı Teröristlerin sivil yerleşim yerlerinden uzaklaşmasının ardından verilen son dakika talimatıyla Diyarbakır'dan kalkan SİHA, kısa sürede bölgeye ulaşarak saat11.03'te, terörist grubu tam isabetle vurdu.

SİVİL DEDİKLERİ 10 YILLIK PKK'LI ÇIKTI

Kandil ve örgüt yandaşlarının yayın organlarında ise SİHA'nın hava operasyonunda Silêman Mele Şêxo (49) adındaki bir sivilin yaralandığını duyurdu.

Köye giden, Bölgesel Kürt Yönetimi, evine düzenlediği operasyonda Silêman Mele Şêxo'yu yakaladı. Yapılan araştırmada, Silêman Mele Şêxo'un, sivil olmadığı, 10 yıldır "Şiyar Bişenk" kod adıyla, PKK içerisinde silahlı faaliyet gösterdiği tespit edildi. Elinde silah ve üzerinde PKK kıyafeti ile fotoğrafları da bulunan teröristtin evinde de örgüte ait silah ve mühimmat ile bölgeye gelen PKK'lı teröristlerin ihtiyacı olduğunda alabilecekleri çok sayıda lojistik malzeme ele geçirildi.

TSK'NIN HASSASİYETİ

Operasyon, güvenlik güçlerinin terörle mücadeledeki kararlılığını ve azmini, sivillere zarar gelmemesi için gösterdiği hassasiyeti bir kez daha ortaya koyarken, ele geçirilen fotoğrafta, PKK ve yandaşlarının kendi yayın organları ve sosyal medya hesaplarında yaydıkları "TSK sivilleri hedef alıyor" yalanını da bir kez daha ortaya çıkardı.

Bu nasıl sol? CHP'li Afyonkarahisar'da faşist uygulama... İran'a ait askeri üsse hava saldırısı! Irak'ta peş peşe patlamalar Ömer'den Cemre'ye Zübeyde Hanım'ın Atatürk'e söylediği ninni olay oldu
Sonraki Haber