Oray Eğin'den "solcu" Erdoğan Aktaş'a övgü

Genel Yayın Yönetmenliği görevini yaptığı Haber Global ile geçtiğimiz günlerde yollarını ayıran gazeteci Erdoğan Aktaş'ın yeni adresi Habertürk televizyonu oldu.

Erdoğan Aktaş, daha önce genel yayın yönetmeni olarak da görev yaptığı Habertürk TV'de ana haber formatında bir program hazırlıyor.

Ciner Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ'ın teklifiyle Habertürk TV'ye dönüş yapan Erdoğan Aktaş'ın programına Ciner Medya Grubu içinden bir övgü de geldi.

Habertürk yazarı Oray Eğin, Erdoğan Aktaş'ın solculuğuna vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı;

"Genelde çalıştığım kurumları övmeyi değil, eleştirmeyi seviyorum. Zaman zaman kamuoyunun önünde aile sırlarımızı paylaşarak, zaman zaman da yöneticilerin yüzüne duymak istemeyeceklerini söylemekte ısrar ederek. Sanırım ne kazandıysam bundan kaybettim ne kaybettiysem de.

Bugün bir istisna yapacağım ve Habertürk’ten bir gazeteciye hem hoş geldin diyeceğim, hem de öveceğim. Çünkü sonuna kadar hak ediyor.

Önceki gece Erdoğan Aktaş’ın Habertürk’teki İdlib yayınını izlediyseniz bana hak vermişsinizdir. Ne olduğunu, neden olduğunu anlatan, kavga ettirmek değil bilgilendirmek isteyen bu yayıncılık anlayışını çoktandır unutmuştu Türk televizyon gazeteciliği.

Basında yöneticilik seviyesine ulaşıp gazetecilik içgüdülerini hala korumak kolay değildir. Kirlenmemek de bir o kadar zordur. Aktaş bunca sene en üst seviyelerde çalışmasına rağmen haberci olmaktan hiç vazgeçmedi—bir de solculuktan ve Beşiktaş’tan.

Habertürk çoktandır rakiplerinin düşürdüğü seviyeye rağmen doğru olanı yapmakta ısrar ediyor. Her zaman hepimiz doğru olanı yapmıyoruz. Ama bu sefer doğru yapılan işlerden biri Erdoğan Aktaş’ın gelmesi.

Bir kere Habertürk’ün DNA’sında var… Hayır, 10 sene önce de Habertürk ekranlarında olmasından bahsetmiyorum. Daha Habertürk ortada yokken bile ileride Habertürk’ü yaratacak beynin yanındaydı. Ufuk Güldemir’in yıldız habercilerden oluşan haber merkezinin solcu muhabiri olarak farkını ta o yıllarda göstermişti; ta o yıllardan benim beynime kazınmıştı yaptığı haber dosyalarıyla. 10 sene önce Habertürk’te olması da kaçınılmazdı, bugün yeniden bu ekrandan habercilik yapması da."

ABD açık açık uyardı! Çin'e yaptırım tehdidi 26 Nisan 2024 Cuma TJK at yarışı koşu sonuçları belli oldu! Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları güncellendi
Sonraki Haber