Onur Eker bulundu mu? Pursaklar'da kaybolan genç Onur Eker'e ne oldu? Esrarengiz olayda son gelişme!

Ankara'nın Pursaklar ilçesinde kaçan kurbanlığın peşinden dağlık alana giden ve kendisinden bir daha haber alınamayan Onur Eker bulundu mu? Onur Alp Eker'i bulmak için çalışmalar hızla sürerken olayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Pursaklar'da kaybolan genç Onur Eker bulundu mu? Kurban Bayramının ilk günü dedesiyle birlikte aldığı kurbanın kaçması sonrası peşinden giden ve bir daha haber alınamaya tıp fakültesi öğrencisi Onur Alp Eker'e ne oldu?

ONUR EKER BULUNDU MU?

Bayram tatiline gittiği Ankara'da dedesiyle birlikte kesmek için aldığı kurbanlığın kaçması sonrası dağlık alana giden tıp öğrencisi Onur Alp Eker'den saatlerdir haber alınamıyor. Onur Eker'i yolda gören çobanla konuşmaları ise son gelişme oldu.

Onur'un yolda kendisini gören çobanla konuşmaları da dikkat çekti. Çobanın, tıp öğrencisine ormanda ne gezdiğini sorması üzerine "geziyorum" cevabı aldığı öğrenildi.

KAÇAN KOYUNUN PEŞİNE GİTTİLER

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisi Onur Eker, bayram tatili için annesiyle birlikte ilçeye bağlı Yeşilova Mahallesi'nde oturan dedesi Zühtü Erdoğan'ın (65) yanına geldi. Onur ve dedesi, bayramın ilk günü öğle saatlerinde kurbanlık koyunu kesmek için ahırdan çıkardı. Bu sırada koyun kaçtı. Onur ve dedesi, dağlık alana doğru kaçan koyunun peşinden gitti. Zühtü Erdoğan, geri dönüp kamyonetini alarak farklı bir yoldan gidip koyunun önüne geçmek istedi. Onur ise dağlık alanda koyun ile birlikte kayboldu.

TÜM ÇABALARA RAĞMEN İZİNE RASTLANMADI

Zühtü Erdoğan, yakınlarıyla yaptığı aramadan sonuç alınamayınca polis ve jandarmaya haber verildi. Polis ve jandarma gece geç saatlere kadar bölgede arama yaptı ancak Onur Eker bulunamadı. Dün de havadan helikopter destekli yapılan çalışmalarda termal kamera ve dron kullanıldı. Ancak yine Onur'un izine rastlanmadı.

ŞARJI BİTMEDEN ÖNCE SON KEZ SİNYAL VERDİ

Bayramın 3'üncü gününde de jandarma, polis özel harekat, AFAD, UMKE, yunus ekipleri, bekçiler ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan yaklaşık 200 kişilik ekiple arama yapıldı. Aramalar, özellikle Eker'in telefonunun şarjı bitmeden önce son sinyal verdiği noktada yoğunlaştırıldı. 3 gün boyunca havadan ve karadan yapılan aramalarda yaklaşık 50 kilometrekarelik alanın tarandığı belirtildi. Bölgedeki hobi bahçeleri de kontrol edildi. Eker'i arama çalışmaları sürüyor.


ONUR'UN DEDESİ KONUŞTU

Diğer yandan Onur'un olay anında olay yerinde bulunan dedesi Zühtü Erdoğan, torununun kaybolduğu anlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Zühtü Erdoğan, "Kesecektik koyunu. Elimizden kaçırdık. Bu da kaçtı o mahalle aralarına girdi. Peşinden koştuk Onur'un. 2 kilometre götürdü bizi. Ondan sonra arkadan ben araba istedim gelen arabaya bindik, biraz da öyle gittik. Sonrasında koyun yoldan çıktı tarlaya girdi. Ben de arabayı oraya bıraktım peşine girdim. Araba çalışır vaziyetteydi. Onur'a arabayı istop etmesini söyledim. Anahtarı da cebine koymuş. Yokuş yukarı bir yerden koşarak önüne geçmeye çalıştı. 200 metre kovaladık" dedi.

KONUM ATTIKTAN SONRA ŞARJI BİTTİ

Onur ile kurbanlık koyunun tepeyi aştığını dile getiren dede Zühtü Erdoğan, "Ben de gittim arabayı alıp oradan önlerine geçiyim aşağıdan diye düşündüm. Geldim arabanın anahtarı yok kaldım orada. Telefon da yok. Bir saat orada onları bekledim. Bu hayvan aşağıya gitmemiş dönmüş yukarıdan dağın eteğinden. İyice yukarıya taşımış Onur'u. Bir iki kilometre var orası. Gittikten sonra Onur annesini aramış. Koyunu göremiyorum artık kaybettim demiş. Yolumu da şaşırdım bana bir konum at demiş. Annesi konumu attıktan sonra Onur'un şarjı bitmiş" diye konuştu.

Altın doları tahtından indiriyor İNCİRLİK’TE DİKKAT ÇEKEN GELİŞME: ABD TAŞINIYOR MU? Ortadan kaybolan 4 yaşındaki çocuktan acı haber!
Sonraki Haber