ÖNDER’de Bilim ve Teknoloji Komisyonu kuruldu!

Eğitim ve öğrencilerin imam hatipler özelinde gelişimiyle ilgilenen ÖNDER İmam Hatipliler Derneği bünyesinde Bilim ve Teknoloji Komisyonu kuruldu. Bu komisyonun ilk faaliyeti ise TEKNO-ÖNDER adı altında okullarda teknoloji sınıfı oluşturmak. Bu amaçla pilot bölge olarak seçilen İstanbul’da 10 okulda çalışmalara başlandı.

Gençler yeni nesil teknolojileri üretecek

ÖNDER bünyesinde Bilim ve Teknoloji Komisyonu kurulmasını iki yıldır konuştuklarını belirten ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı Yasin Erol, “Çünkü imam hatiplerin tek başına mezun ettikleri öğrencileri sadece imam, hatip ya da buna yakın alanlarla istihdam edilebilir önyargısını bizim yok etmemiz gerekiyor” dedi. Öğrenciler arasında sayısal alanlara yatkınlık, proje imam hatipler ve uluslararası imam hatiplerin ortaya çıkmasının kendilerini bu yönde bir çabaya yönlendirdiğini kaydeden Yasin Erol, sözlerine şöyle devam etti: “Tabi ki temel kriterimiz, öğrencilerimiz temel meslek derslerini dört dörtlük öğrensinler ama aynı zamanda yeni nesil teknolojileri de öğrensinler hatta üretsinler. Teknolojiyi üretenler bu nesiller arasından da çıksın diye bir fikir teatisinde bulunduk, tüm bunların fizibilitesini yaptık. Gördük ki okullarda ciddi bir talep var. Aileler çocuklarının iyi bir Kuran talebesi, iyi bir hadis talebesi, iyi bir fıkıh talebesi ama aynı zamanda iyi bir mühendis, tıpçı, iktisatçı, olmalarını istiyor. Herşey talep doğrultusunda gelişti.” 


Özdilek'lere boy boy tencere ve tava setleri geliyor! Batuhan Karadeniz'den Mauro Icardi'ye: "Böyle bir video paylaşamazsın" Başkan Hasan Arat kabus gibi geçen sezonun faturasını iki isme kesti Türkiye'nin Demir Kubbesi olacak! Canlı yayında Galatasaraylıları isyan ettiren ilginç açıklama! Estetisyen sevgilisi Selin'i öldürdü! İntihar süsü verdi