Önce yalan sonra özür! Portakal da özür diledi...

Fatih Portakal dün Fox Ana Haber Bülteni'nde, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un AK Parti Grubu çıkışında bekleyen gazetecileri Cumhurbaşkanı'na soru sormaları için uyardığını ileri sürmüştü. Oysa bu tam anlamı ile bir yalandı. Çünkü grup toplantısı çıkışında Erdoğan gazetecilerin yanına gitmiş, muhabirler de Cumhurbaşkanı'na sorularını yöneltmişti. Portakal bu gerçek ortaya çıkınca bugün haber bülteninden "Benim hatam" deyip Altun'dan özür diledi...

Bu sabah Bülent Aydemir, çığ felaketinde yaralanan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan’la ilgili hiçbir şekilde teyit etmediği bir iddiayı gündeme getirmiş, gerçek ortaya çıkınca da hem kendisi hem de Habertürk özür dilemek zorunda kalmıştı. 

Benzer bir skandal Çarşamba akşamı Fox TV Ana Haber Bülteni'nde yaşandı. Fatih Portakal bülten sırasında "Meclis Grup Toplantısı bitmişti, Cumhurbaşkanı kulise çıkıyor. Gazeteciler soru soracak. Fahrettin Altun geliyor diyor ki gazetecilere "Soru almıyoruz" diyor. Kızılay sorusu da sorulacak tabiki. "Kesinlikle soru almıyoruz" diyor ikinci kez gelip. Ondan sonra üçüncü kez geliyor "yanınıza gelse bile soru sormuyorsunuz" diyor. Bakın... Hıhıhı... "Yanınıza gelse bile soru sormuyorsunuz." diyor. Cumhurbaşkanı gazetecilerin yanına gidiyor. "Nasıl gördünüz beni, iyimisiniz" diyor "İyiyiz siz nasılsınız" diyorlar. Ha bir soru soruyorlar. "Siz nasılsınız" sorusu soruyorlar. Ondan sonra geliyor Fahrettin Bey teşekkür ediyor soru sorulmadığı için." iddiasında bulunmuştu. 

Oysa gerçek Portakal'ın anlattığı gibi değildi. Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan grup toplantısı çıkışında direkt gazetecilerin yanına gelip sordukları soruları yanıtlamıştı. İşte Cumhurbaşkanı'nın soru almadığı denilen grup toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladığı o anlar...

Ama Portakal bu gerçeği saklayıp böylesine bir hikaye uydurmayı tercih etmişti. Ancak Cumhurbaşkanı'nın soruları yanıtladığının ortaya çıkması üzerine birgün sonra yine haber bülteninde özür dilemek zorunda kaldı aynen Bülent Aydemir ve Habertürk gibi. 

Portakal "Cumhurbaşkanı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde soru almadığını bunu anlatırken de Fahrettin Altun Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı şöyle demiştim 'Fahrettin Altun sorulmasını istemedi' demiştim ondan sonra da geldi gazetecilere teşekkür etti. Orada benim hatam var. Her kulun hatası vardır. Kusura bakmayın Fahrettin Bey." sözleri ile yalanı için Altun'dan özür diledi. 

"Benim hatam, her kulun hatası vardır" sözleri ile attığı iftirayı hafifletmeye çalışan Fatih Portakal için sosyal medyada #İstifaEtmelisinPortakal etiketi ile kampanya başlatıldı. 

Borsa güne yükselişle başladı Akıllara durgunluk veren görüntü! Hepsi lüks araç çıktı Yağmur (bulut) tohumlama nedir? Nasıl yapılır?
Sonraki Haber