Önce Koronavirüs sonra Maymun Çiçeği Virüsü, enfeksiyon hastalıklarından korunma yolları nelerdir?

Son zamanlarda görülme sıklığı artan enfeksiyon hastalıklarının neredeyse her gün yeni bir tanesinin tehdidi altındayız. Önce Koronavirüs sonra Maymun Çiçeği Virüsü derken birçok başka enfeksiyon hastalığı da ortaya çıkmaya başladı. Peki günümüzün büyük sorunu olan enfeksiyon hastalıklarından nasıl korunabiliriz? İşte bu sorunun cevabı haberimizin devamında.

Sürü bağışıklığı için en iyi çözüm aşı.

Covid-19 virüsü gibi mevcut aşısı olan enfeksiyon hastalıklarını önlemenin en kesin ve doğru yolu aşıdır. Enfeksiyon hastalıklarına karşı (uygun aşı var ise) aşı olamak enfeksiyona sebep olan virrüse karşı vücudunuzda antikor geliştirir ve bağaşıklık oluşmasını sağlar. Bir enfeksiyon hastalığının önüne tamamen geçmek için ise sürü bağışıklığı yaratılmması gerekmektedir bu da ancak aşı yolu ille mümkündür. Bu yüzden herkes ilgili aşıları Sağlık Bakanlığı'nın belirttiği yönergelere göre yaptırmalıdır.

BİM'den ucuza otomatik Espresso kahve makinesi! Fenerbahçe penaltılarda yıkıldı, yarı final kapısı kapandı! Fenerbahçe'de tur gitti taraftarda öfke dinmedi: Neden Fred? CarrefourSA'dan kamp ve spor malzemelerinde uygun fiyatlı fırsatlar! Ağrı'da çocuklara kan donduran işkence! O imam gözaltına alındı Fenerbahçe tamam dedi, UEFA ülke puanı güncellendi!