Önce kansere neden olan pudralarını devretti! Şimdi de iflas etti... Johnson & Johnson'dan ilginç hamle...

ABD'li ilaç devi Johnson & Johnson’ın kansere yol açan bebek pudralarını devrettiği şirket iflas başvurusunda bulundu. Bu başvuru sonrası açıklama yapan J&J, LTL Management şirketini kurarak iflas başvurusu yapmanın sorumluluklardan kaçmak anlamına gelmediğini ve bunun, kansere yol açan pudrayla ilgili davaları sonuçlandırmanın en iyi yolu olduğunu savundu.

ABD'de koronavirüs döneminde gelirtirdikleri aşının pek çok yan etkisinin yanı sıra ölümlere de neden olması sonrası büyük bir darbe alan ilaç şirketi Johnson & Johnson'da bir kriz daha patlak verdi. 

2.1 MİLYAR DOLARI ŞİRKETE AKTARIP İFLAS BAŞVURUSU YAPTI

Johnson & Johnson yetkilileri, LTL Management adlı yan şirket kurarak, kansere yol açan bir madde içeren bebek pudralarına kesilen 2.1 milyar dolarlık ceza tutarını şirkete aktardıktan sonra iflas başvurusu yaptıklarını duyurdu.

PASİF BORÇLARINI 10 MİLYAR DOLAR GÖSTERDİ

Kuzey Karolina eyaletinde yapılan iflas başvurusunda LTL Management’ın pasif borçlarının 1 ila 10 milyar dolar gösterildiği belirtildi.

Başvuruda Johnson & Johnson ve Aveeno ya da Neutrogena gibi yan şirketlerin bulunmadığı bildirildi.

TÜM DAVALAR İFLAS BAŞVURUSU SONUCUNU BEKLEYECEK

Şirket, yayınladığı açıklamada bebek pudrası ile ilgili tüm davaların iflas başvurusunun sonucunu bekleyeceğini, yapılacak ödemelerin miktarına ve zamanına iflas mahkemesinin karar vereceğini açıkladı.

J&J: SORUMLULUKLARIMIZDAN KAÇMIYORUZ

Açıklamada, LTL Management şirketini kurarak iflas başvurusu yapmanın sorumluluklardan kaçmak anlamına gelmediğini, pudrayla ilgili davaları sonuçlandırmanın en doğru yolu olduğunu savunuldu.

"HUKUK SİSTEMİNİ İNSAFSIZÇA KÖTÜYE KULLANIYORLAR"

Johnson & Johnson’a dava açan kadınların avukatlığını üstlenen Linda Lipsen ise şirketin bu adımını “hukuk sisteminin insafsızca kötüye kullanımı” olarak nitelendirdi.

YUMURTALIK KANSERİNE YOL AÇIYOR İDDİASI

ABD’de birçok kadın, Johnson & Johnson’ın asbeste yakın bir mineral olan ve çoğu zaman aynı kaynaktan çıkartılan talk içeren pudraları nedeniyle yumurtalık kanserine yakalandıklarını iddia ederek şirketi dava etmişti.

ABD yönetiminin desteği ve 250 bin kadının katılımıyla gerçekleşen bir araştırmada talk pudrasını yumurtalık kanseriyle bağlantılı olduğuna dair güçlü bir kanıt bulunamamış ancak araştırmanın yazarı sonuçların belirsiz olduğunu vurgulamıştı.

26 Nisan 2024 Cuma TJK at yarışı programı açıklandı! Gaziantep'te vatandaşları tedirgin etti! 25 Nisan 2024 TJK at yarışı koşu sonuçları belli oldu!
Sonraki Haber