Omicron Varyantı Yeni Semptomları Ortaya Çıktı? İşte Omicron'un yeni belirtileri

Koronavirüsün ortaya çıkmasından bu yana en bulaşıcı varyantı olarak bilinen Omicron boğaz ağrısı, ishal ve ses kısıklığı belirtileri ile öne çıkıyordu. Şimdi ise liste biraz daha uzadı. İşte Omicron varyantının yeni semptomları...

Omicron vartyantının olumsuz etkileri tüm dünyada hissedilmeye devam ediyor. Uzmanların en bulaşıcı varyant olarak belirdiği omicron'un belirtilerine her gün bir yenisi ekleniyor. Yapılan araştırmalar çoğaldıkça da yeni semptomlar ortaya çıkıyor.

OMİCRON VARYANTI BELİRTİLERİ

Yurt dışında yapılan çalışmalar neticesinden hapşırmanın da omicron belirtisi olabileceği ileri sürüldü. Peki Omicron yeni belirtileri nelerdir? Omicron varyantı nasıl anlaşılır?

Son günlerde özellikle İstanbul'da vaka sayılarındaki artış mevsimsel hastalıklarla koronavirüs semptomları arasında benzerlik ve farklılıkların merak edilmesine yol açtı.

Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Oğuztürk, üç hastalığın semptomlarının neler olduğu ve hangi sıklıkla görüldüğüne ilişkin AA muhabirine açıklamada bulundu.

Gribin sık görülen belirtilerinin öksürük, boğaz ağrısı, ateş, burun akıntısı, halsizlik, baş ağrısı, eklem ağrısı ve nefes darlığı olduğunu aktaran Oğuztürk, hapşırığın az görülen, koku ve tat kaybının ise çok az görülen belirtilerden olduğunu ifade etti.

Omicron Varyantının Yeni Belirtileri Nelerdir?

İngiltere'de yapılan birçok araştırmaya göre omicron varyantına yakalanan hastaların yüzde 20'sinde deri hastalıkları görülüyor.

Deri hastalıkları arasında kaşıntı, deride kabarıklık, kırmızılık, isilik ya da kurdeşen denilen şikayetler omicron varyantı yeni belirtileri arasında gösteriliyor. Binlerce kişi arasından yapılan araştırma neticesinde ortak semptomlar şu şekilde sıralanıyor:

Burun akıntısı

- Baş ağrısı

- Yorgunluk (hafif ya da şiddetli)

- Hapşırma

- Boğaz ağrısı

Başkentte kuvvetli lodosa dikkat! Tighe Barry Ayasofya Meydanı'nda Müslüman oldu İstanbul'da otomobiline çarpan kurye tarafından tornavidayla öldürüldü
Sonraki Haber