Olimpos'a nasıl gidilir? Otobüs var mı? Taksi ne kadar tutar?

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte özellikle temmuz ve ağustos aylarında yoğun bir turist nüfusuna uğrayan Antalya'ya bu yıl da ilgi büyük! Antalya'ya gelen yerli ve yabancı turistler hem tarihi bir mekan olması hem güzel manzarası olması mekan hem de kamp yapılacak alanlarının olması nedeniyle bu yıl da Olimpos'u seçecek. Vatandaşların Olimpos'a nasıl gideceklerini bilmemeleri nedeniyle ulaşım konusunda sıkıntı çektikleri iddia ediliyor. Peki Olimpos'a nasıl gidilir? Otobüs var mı?

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte tatilciler Antalya'ya akın etmeye başladılar. Temmuz ve ağustos aylarında büyük rağbet gören Antalya'da en çok merak edilen konulardan birisi Olimpos'a nasıl ulaşım yapıldığı oldu. Vatandaşlar Olimpos'a nasıl ulaşım yapıldığını merak ediyorlar. Peki Olimpos'a nasıl gidilir? Otobüs var mı? Detaylar haberimizde...


ANTALYA OTOGARI'NDAN OLİMPOS'A OTOBÜS İLE NASIL GİDİLİR?

Antalya Otogarı’ndan Kumluca-Fethiye yönüne giden tüm otobüs ve minibüsler Olimpos’a ulaşım için kullanılabiliyor. Yaz aylarında her yarım saatte bir hareket eden yerel firma Batı Antalya ya da ulusal otobüs firmaları ile (Pamukkale, Kamil Koç, Metro) Olimpos ya da Çıralı kavşağında inip kavşaktaki minibüslerle sahile kadar inilebiliyor. Minibüsler yaz döneminde 10 dakika aralıkla sefer yapıyor. Olimpos sapağından sahile doğru son nokta 11 km, Çıralı kavşağından sahile doğru son nokta 10 km mesafede.

ANTALYA MERKEZ'DEN OLİMPOS'A TRANSFER İLE NASIL GİDERİM?

Antalya merkezden çok sayıda firmanın Olimpos’a transfer hizmeti bulunuyor. Kişi sayısına göre araç organizasyonunun yapıldığı süreçte 4 kişiye kadar olan gruplara binek araç, 4 kişiden fazla olan gruplarda ise minibüs ayarlanıyor. Antalya-Olimpos ulaşımı 4 kişilik binek araçla 100 TL karşılığında sağlanıyor. Ayrıca Olimpos’ta bulunan pansiyon ve işletmelerin de anlaşmalı transfer hizmeti var. Havalimanı ve şehir merkezindeki istenilen noktadan transfer aracına binebilirsiniz.

ANTALYA'DAN ARAÇ İLE OLİMPOS'A NASIL GİDİLİR?

Antalya-Kumluca Karayolu’nu kullanarak ulaşılan Olimpos’a Antalya’dan özel araçla ulaşmak için Kemer istikametinde ilerleniyor. Kemer ve Tekirova’yı geçtikten sonra önce Çıralı sonra da Olimpos tabelaları görünüyor. Gitmek istediğiniz yere göre bu iki alternatiften birini seçebilirsiniz. Olimpos Ören Yeri ve Plajı’na ulaşmak için Olimpos sapağı, Çıralı Plajı ve Yanartaş için ise Çıralı yolunu kullanmak gerekiyor. Antalya merkez ile Olimpos Plajı arasındaki mesafe 85 km. 74 km’si ana yol 11 km’si ara yoldan oluşan bu mesafe özel araçla 1,5 saatte gidilirken; otobüs ve minibüs aktarması ile 2 saati buluyor.

Beşiktaş duble yaptı, 5 maç sonra kazanmayı hatırladı! Hesabınızı kontrol edin! O ödemeler hesaplara yatırılıyor! Valilikten kuvvetli yağış uyarısı geldi!
Sonraki Haber