ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST ‘SOFİ NURETTİN’ KİMDİR? İŞTE OPERASYONUN DETAYLARI!


SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt ile ‘Haberin Olsun’ yeni bölümüyle yayında…

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan, ‘Haberin Olsun’un yeni bölümünde, MİT ve TSK’nın PKK’nın Suriye sorumlusu Sofi Nurettin isimli teröristi etkisiz hale getirdiği operasyonun detaylarını masaya yatırdı.

BOZKURT: CEMİL BAYIK, DURAN KALKAN VE MURAT KARAYILAN GİBİ İSİMLRDEN HEMEN SONRA GELEN İKİNCİ HALKA DİYEBİLECEĞİMİZ KRİTİK BİR İSİMDİ!

Ceyhun Bozkurt, “Son olarak Gara’da 13 insanımızın şehit edilmesinin talimatını veren kişidir. Sofi Nurettin kod adlı, Suriye kökenli bu kişi. Kırmızı bültenle aranıyordu, terör örgütünün en üst düzey isimlerinden biriydi. PKK’nın sözde merkez komitesi ve aynı zamanda PKK terör örgütünü KCK yapılanmasının en tepesindeki terör yapılanmasının siyahlı ayağı HPG’nin sözde askeri konsey üyesiydi. Bir dönem HPG’yi de yönetti. Sofi Nurettin kod adlı bu terörist örgüt açısından kritik bir isim, 90’lı yıllardan beri… Uzun süredir bu elebaşları, FETÖ’nün MİT’in bu terör örgüne yönelik operasyonel çalışmaları noktasında FETÖ terör ve casusluk yapılanması ciddi bir şekilde taarruz edince belli çalışmalar tahrip olmuştu. FETÖ’nün tasviyesi, saldırıların püskürtülmesinden sonra MİT’i tekrardan örgütün deyim yerindeyse ensesine girdiğini aktarmıştık. Uzun süredir Sofi Nurettin de takip ediliyordu. Bu elebaşının gizlice Irak’a geçirildiği tespit edildi. Özel bir ekip kuruldu, sahadan gelen bilgiler ve örgütün içine sızan istihbarat unsurlarımızla operasyon %100 milli bir operasyondur. Irak’ta tespit edilince adım adım sahadan gelen bilgilerle PYD/YPG bağlantıları noktasında bütün bilgiler ortaya çıkıyor. Bu araştırma sonucu TSK ile MİT’in koordineli operasyonu sonucu etkisiz hale getiriliyor. Örgüte 1990 yılında katıldı, üst düzey elebaşlarının aldığı görevleri yerine getirdi. PKK’nın sözde merkez komitesi, YPG’nin askeri konsey üyesi aynı zamanda. 1995’te Van-Başkale kırsalında grup sorumluluğu yapmış. PKK'nın 2007'deki Hakkari, Yüksekova ve Şırnak'taki şiddetli eylemlerinin sorumlusu. Daha sonra örgütün Diyarbakır sorumluluğuna getirildi. Murat Karayılan’ın KCK yürütme konseyinin başına gelmesinden sonra bu terörist elebaşı da HPG’nin başına geçiriliyor.  Görev değişimi sonrasında Karayılan HPG’nin Nurettin de örgüt tarafınan Suriye sahasında görevlendiriliyor. Suriye kökenli olduğu için oradaki sahaya hakim. Örgüt içinde çekişmeler de var. Sofi Nurettin, Cemil Bayık, Duran Kalkan, Murat Karayılan gibi isimlerden hemen sonra gelen ikinci halka diyebileceğimiz kritik bir isimdi. Böyle bir elebaşının etkisiz hale getirilmesi bir anlamda örgüttü çözülmeyi de artıracaktır.” ifadelerini kullandı.

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan ile ‘Haberin Olsun’un tamamını YouTube kanalımızda izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

''Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor'' CHP'li belediyelerdeki akraba atamalarından Can Ataklı bile rahatsız! 'FETÖ'CÜLER SÜLEYMANCILAR CEMAATİNDE GİZLENİYOR!' Mardin Belediyesi'nin meclis toplantısında İstiklal Marşı gerginliği! "İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!" ABD’Lİ JOHN BASS KİMDİR? 15 TEMMUZ İLE BAĞLANTISI NE?