İmamoğlu'nun yeni televizyon projesi son buldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun finanse ettiği ve kısa sürede kapanan Olay TV'nin ekibi bugün toplantıya çağrıldı. Frekansı Cavit Çağlar'ın elinde bulunan Olay TV'ye yeni kanal arayan Hüseyin Köksal'ın çabalarının sonuçsuz kaldığı çalışanlara bildirildi. Haberi çalışanlara ileten Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar'ın gözyaşlarına boğulduğu öğrenildi.

Bursa'da yerel bir kanal olarak 26 yıl yayın hayatını sürdüren OLAY TV 2019 yılında kapandı. Kanal kısa süre önce merkezini 30 Kasım'da İstanbul'a taşıyarak ulusal yayına başladı.

Bursalı iş insanı Cavit Çağlar’ın sahibi olduğu OLAY TV, Türk televizyonculuk tarihine geçecek kadar kısa bir sürede yayın hayatını yeniden sonlandırma kararı aldı. Genel Yayın Yönetmenliğini Süleyman Sarılar'ın üstlendiği OLAY TV, 26 gün yayın yaptıktan sonra 25 Aralık tarihinde ekranını kararttı.

"Bu yayın politikası beni aştı, ismimi de frekansımı da çekiyorum" çıkışının ardından İş insanı Cavit Çağlar ile yolları ayrılan OLAY TV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Köksal, KRT TV, Halk TV ve TV100 ile dirsek temasında bulundu.

Ancak  ortaklık ve satın alma konusundaki bu görüşmelerden olumlu sonuç alamadı.

ÇALIŞANLARA KAPANMA VE TASFİYE KARARI İLETİLDİ

OLAY TV'de bugün kritik bir gelişme yaşandı. Toplantıya çağrılan çalışanlara kapanma ve tasfiye kararı iletildi.

Gelişmeleri Gazeteci Barış Yarkadaş sosyal medya hesabından şu sözlerle paylaştı:

"OLAY TV ekibi az önce Kağıthane Cendere'deki binada toplandı. Kanal kurma girişimini sürdüren yöneticiler, sonuç alamadıkları için faaliyetlerini sonlandırma kararı aldıklarını açıkladı. Böylece 180 arkadaşımız daha iktidarın baskıcı tutumları yüzünden bu karda kışta işsiz kaldı. OLAY TV Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar, yeni kanalın kurulması için umut içinde bekleyen arkadaşlarına 'Hüseyin Köksal Bey'in çabaları sonuç vermedi. Frekans almamız engellendiği için kanal kuramıyoruz' dedi. Konuştuğum arkadaşlar, Süleyman Sarılar'ın ağladığını ve 'Size hayatının en zor konuşmasını yapıyorum' dediğini aktardı. Hükümet, OLAY TV ekibinin yeni bir kanal almasının önüne türlü engeller çıkardığı için 180 basın emekçisi işini, halkımız da haber alma hakkını kullanacağı bir yayın organını kaybetti. Çok yazık oldu. Çok üzücü..."


NE OLMUŞTU?

26 günlük yayın hayatının ardından iktidar baskısı olduğunu öne sürerek ekranı karartan OLAY TV'nin sosyal medya ve internet sitesindeki ismi tvhaberi.com olarak değiştirilmişti.

OLAY TV'nin sahibi iş insanı Cavit Çağlar, " İktidardan hiçbir baskı görmedim, yayınları durdurma kararını tamamen kendi kendime verdim" açıklamasını yapmıştı.

Herkese eşit mesafede bir kanal istediğini söyleyen Çağlar, "Bu arkadaşlar diğer partilerin grup konuşmalarından küçük bölümler yayınlarken tutup da HDP’nin grup toplantısının tamamını verince bu beni çok rahatsız etti. Bunu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne meydan okuma olarak algıladım. O nedenle devam etmeme kararı aldım" demişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye'de çocukları kabul etti! Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk dünyası çocuklarıyla buluştu Şaban Sevinç kimdir? Şaban Sevinç kaç yaşında, nereli?
Sonraki Haber