Okullar ne zaman açılacak? 2019-2020 okulların açılmasına kaç gün kaldı?

Yaz tatilinin son günleri yaşanıyor. Yeni dönemin başlamasına kısa bir süre kaldı. Bu yıl ilk defa ara tatil sistemi uygulanacak. Öğrenciler yeni sistemde okulların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki okullar ne zaman açılacak? Detaylar haberimizde...

Okullar ne zaman açılacak? 2019-2020 eğitim öğretim yılında ara tatil sistemi geliyor. Teneffüs sürelerine ilişkin düzenleme yapıldı.Adım adım okulların açılmasına yaklaşılıyor.

MEB resmi takviminde okullar bu yıl 9 Eylül tarihinde başlayacak ve yeni sisteme göre 18 Eylül tarihine kadar devam edecek. Öğrenciler, 18-22 Kasım tarihinde bir haftalık ara tatil yapacak.

TENEFFÜS SÜRELERİ UZATILDI

Bir ders saati süresinin eskisi gibi 40 dakika olduğu ilköğretim kurumlarının teneffüs sürelerine ilişkin düzenleme yapıldı.

Yönetmelikte yapılan değişiklikle çocuğun sosyal gelişimine katkı sağlayan teneffüs süreleri uzatıldı. Daha önce 10 dakika olan tam gün eğitim yapılan okullardaki teneffüs süreleri en az 15 dakikaya çıkarıldı. İkili eğitim yapılan okullarda ise bu süre en az 10 dakika olacak.

Kalleş saldırılarda öldürülen kadın sayısını açıkladı Erdoğan sert konuştu: Bu iftirayı atanları asla ve asla unutmayacağız! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kınanması gereken İran değil, Netanyahu'dur!
Sonraki Haber